Gemeente Utrecht

Persbericht Leefbaar Utrecht

6 september 2007

Wethouder, waar blijft de beloofde fietsoplossing voor de Catharijnesingel?

Mondelinge vraag van V. Oldenborg (Leefbaar Utrecht) aan college B&W Utrecht

Voor het vragenuur in de raadsvergadering van donderdag 6 september 2007.

Op 6 juni legde Leefbaar Utrecht het college de (schriftelijke) vraag voor waarom de Catharijnesingel - een hoofdfietsroute - was afgesloten. Sinds die datum worden de fietsers van zuid naar noord omgeleid via het Stationsplein. Een onwenselijke situatie, zo constateerden met ons de Fietsersbond, de PvdA en - in een uiterst summiere beantwoording - ook het college.

Want op 26 juni antwoordde het college o.a. het volgende (citaat): "Wel hebben wij besloten tot tweezijdig fietsverkeer aan de overzijde (Catharijnesingel)".

Hoewel niet de meest ideale oplossing wel een oplossing waar Leefbaar Utrecht mee kon leven. Tot op heden worden de fietsers tot onze teleurstelling nog altijd omgeleid via het Stationsplein en daarom hebben wij de volgende vragen:


* Waarom is het tweerichtingsverkeer nog niet gerealiseerd?
* Kunnen wij ervan uitgaan dat het tweerichtingsverkeer wél gerealiseerd is voor eind september? Zo nee, wanneer dan wel?


**** einde persbericht ****

Voor meer informatie kunt u onze website raadplegen of (vóór 14.00 uur!) contact opnemen met woordvoerder/fractievoorzitter Vincent Oldenborg: 06 - 29184621

Met vriendelijke groet,

Bas Hendriksen
Beleidsmedewerker Stadspartij Leefbaar Utrecht
' 030 - 2861463