VSNU

Persbericht: Meer interesse voor banen in de wetenschap

6 september AcademicTransfer.nl, de carriere-website voor wetenschappers, wordt steeds vaker gebruikt. Dit blijkt uit onderzoek van de IntelligenceGroup naar de meest gebruikte vacaturesites in Nederland. Dit jaar staat de site op de dertigste plaats in het onderzoek naar naamsbekendheid en frequentie van gebruik. Vergeleken met vorig jaar schuift AcademicTransfer ruim tien plaatsen op naar boven. Een grote prestatie voor een vacaturesite die zich op een klein deel van de arbeidsmarkt richt: promotieplaatsen en wetenschappelijke functies waarvoor je gepromoveerd moet zijn.

Het aantal vacatures en bezoekers steeg in 2007 opnieuw. In de eerste acht maanden van dit jaar publiceerde AcademicTransfer ruim 3500 vacatures voor banen in de wetenschap. Dat zijn er nu al meer dan in heel 2006. Deze vacatures worden geplaatst door de Universiteiten, Academische Medische Centra grote onderzoeksinstellingen en het bedrijfsleven met grote researchafdelingen. Maandelijks worden de vacatures door circa 120.000 unieke bezoekers uit binnen- en buitenland bekeken.

Voor 2008 is de verwachting hooggespannen. Uit een onderzoek onder ruim 1600 bezoekers van de website AcademicTransfer blijkt dat zij behoefte hebben aan een groter internationaal vacatureaanbod en meer vacatures uit profit-instellingen. AcademicTransfer gaat de internationale arbeidsmarkt voor wetenschappers nog transparanter maken door op deze behoefte in te spelen.