Podium Masters of Darts onder de hamer

06/09/2007 11:40



Webveilingen.nl B.V.



Podium Masters of Darts onder de hamer

Op dit podium van vijf bij twintig meter hebben dartlegendes als Andy Fordham, Raymond van Barneveld en Phil Taylor hun voetstappen achter gelaten.

In opdracht van de curator wordt, inzake het faillissement van P? Events, organisator van Master of Darts, het speelveld geveild van het Masters of Darts Tournooi. Het podium is het topstuk uit de boedel van dit het failliete bedrijf en heeft een nieuwprijs van 25.000 euro.

Tien topdarters vroegen het faillissement aan omdat het prijzengeld van ruim 150.000 euro niet werd uitgekeerd.

Via www.webveilingen.nl kunnen geĂŻnteresseerde partijen momenteel online een bod uitbrengen. Het podium, welke de vorm heeft van een dartbord, is speciaal ontworpen voor Masters of Darts. De veiling loopt tot 17 september 2007. Naast het podium kunnen er ook biedingen worden uitgebracht op de domeinnamen www.mastersofdarts.nl, www.mastersofdarts.com .

Het toernooi Masters of Darts werd voor het eerst gespeeld in 2005 in het Expocenter te Hengelo OV. Het tournooi werd toen gespeeld tussen de rivaliserende bonden PDC en BDO. Grote trekpleister hier was de confrontatie tussen Raymond van Barneveld (BDO British Darts Organisation) en Phil Taylor (PDC Professional Darts Corporation).Phil Taylor won het tournooi uiteindelijk door Andy Fordham met 5-2 te verslaan in de finale.

In 2007 werd het tournooi opnieuw gespeeld alleen nu was de insteek Engeland vs Nederland. Uiteindelijk won Raymond van Barneveld (in de tussentijd overgestapt van de BDO naar de PDC) de finale van Peter Manley met 7-0. De confrontatie Engeland-Nederland werd uiteindelijk door Engeland gewonnen.

Via diverse mediakanalen is er veel aandacht besteed aan bovenstaande toernooien.





http://www.webveilingen.nl