Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 06-09-2007

Politie houdt schutter aan

ASSEN - Woensdagavond heeft Politie Drenthe, in samenwerking met de Spoorwegpolitie van het KLPD, een 42-jarige man uit Coevorden aangehouden op het station in Assen. De man wordt er van verdacht eerder op de avond een 34-jarige man voor diens woning aan de Prooststraat in het been te hebben geschoten. De man is naar het Wilhelminaziekenhuis in Assen overgebracht waar hij nog dezelfde avond is geopereerd. De aangehouden verdachte heeft nog geen verklaring afgelegd, de politie stelt een onderzoek in. (07-174538)

Meisjes met mes bedreigd
GIETEN - Woensdagmiddag zijn vier meisjes uit Gieten in de leeftijd van 8 t/m 11 jaar lastig gevallen door een man. Zij speelden in het bos achter Het Poeltje en de Beukers toen een man met een rode bivakmuts hen achterna kwam. Eén van de meisjes zette hij zelfs volgens het meisje een mes op haar borst. Een ander meisje werd door de herdershond van de man in haar laars gebeten toen zij wegrende. De man heeft een mager postuur, droeg een rode trui en een blauwe spijkerbroek. De politie heeft de omgeving afgezocht maar de man niet aangetroffen. De moeder van één van de meisjes deed aangifte. (07-174455)

Proces-verbaal wegens te hard rijden
ROGAT Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 38-jarige bestuurder zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij reed met hoge snelheid (gemiddeld 190 km/uur) over de A28 en werd aangehouden. De man had geen identiteitskaart bij zich. Hij is meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-174554)

Niet handsfree bellen
ASSEN Agenten hebben dinsdagmiddag een 48-jarige man uit Assen bekeurd omdat hij niet handsfree aan het bellen was in zijn auto. De man kreeg een boete van 130,-. (BPS 07-174312)

Aanrijding auto en fietser
HOOGEVEEN De politie kreeg woensdagmiddag een melding van een aanrijding tussen een fietser en een auto. Een 68-jarige man uit Hoogeveen reed in zijn auto op de Goudenregenstraat. Toen hij de kruising met de Muurbloemstraat was gepasseerd kwam een kind (leeftijd nog onbekend) plotseling de straat op fietsen. Het zicht werd belemmerd door een caravan en een auto die geparkeerd stonden aan de kant van de weg. Een botsing was het gevolg. De auto raakte beschadigd. Het kind klaagde over buikpijn en is naar het ziekenhuis vervoerd per ambulance.
(BPS 07-174498)

Rijden onder invloed
EELDE De politie heeft een 48-jarige man bekeurd wegens het rijden onder invloed. De bestuurder werd staande gehouden op de Hoofdweg. Hij blies op het bureau 270 ugl. 9BPS 07-174558)

Rijden terwijl het rijbewijs is ingevorderd
EMMEN Agenten hebben woensdagmiddag een 24-jarige jongen aangehouden omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs onlangsis ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-174461)

Bromfietser bekeurd
HOOGHALEN Tegen een 16-jarige bromfietser is woensdagmiddag proces-verbaal opgemaakt. De jongeman reed op de Smilderweg zonder helm, zonder rijbewijs en zonder kentekenplaat. Nadat de bromfietser tijdelijk verstoppertje had gespeeld werd hij een tuin aangetroffen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-174518)

Politie vordert rijbewijs motorrijder in
BRUNTINGE De politie heeft woensdagavond op de Hoogeveensweg een 51-jarige motorfietser bekeurd wegens te hard rijden. Hij reed 138 km/uur en na correctie dus 53 km/uur te snel. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-174523)

Fietser zonder licht en legitimatiebewijs mee naar het bureau HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 25-jarige fietser bekeurd op de Draco. Agenten zagen de jongeman fietsen zonder licht. Toen zij hem vroege om zijn lamp aan te doen, fietste hij door zonder iets te zeggen en zonder aan het verzoek te voldoen. De agenten hebben de auto gekeerd en gingen achter de fietser aan. Deze probeerde nog hard weg te fietsen, maar kon niet voorkomen dat hij werd staande gehouden. De fietser kon heen legitimatiebewijs tonen en werd meegenomen naar het bureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-174560)

Diefstal uit autos
DARP In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 september is in meerdere autos ingebroken in Darp. De autos stonden geparkeerd in diverse straten. Uit de voertuigen zijn onder meer autoradios weggenomen. Tot nu toe deden negen eigenaren aangifte. (BPS 07-174247)

Politie controleert in het verkeer
HOOGEVEEN De politie heeft woensdagavond op diverse plaatsen in Hoogeveen gecontroleerd in het verkeer. Er zijn verbalen uitgeschreven voor het rijden door rood licht (8x) en het fietsen op het trottoir (2x). (BPS 07-174290)

Schennispleger aangehouden
EMMEN Vorige week is een 15-jarige jongen uit Emmen aangehouden op verdenking van schennispleging. De afgelopen periode deden 12 mensen aangifte bij de politie omdat een jongeman o.a. zijn geslachtsdeel zou hebben getoond. Het gaat om minderjarige en meerderjarige vrouwen die op verschillende plaatsen in Emmen met de schennispleger werden geconfronteerd. In totaal gaat het om tien zaken van schennispleging die gepleegd zijn tussen 10 juli tot en met 24 augustus o.a. in de Bargeres en de Rietlanden. Door een goed signalement van getuigen kon de identiteit van de verdachte worden achterhaald. De jongeman is op het bureau gehoord en heeft inmiddels bekend. Het dossier is opgemaakt en Justitie gaat zich buigen over het vervolg. Omdat de verdachte minderjarig is, brengt de politie de zaak in bij het casusoverleg. Het doel hiervan is om op korte termijn jeugdzorg/jeugdreclassering bij deze zaak te betrekken.

Wilt u aangifte doen van een strafbaar feit? Belt u dan met de politie via 0900-8844 of kom langs op het politiebureau voor een afspraak.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280