Ingezonden persbericht


6 september 2007

Succesvolle opening patiënten- en bezoekersrestaurant De Orangerie Ziekenhuis Bronovo

Om kwart voor vijf staan de eerste 'klanten' al voor de deur. In de keuken is het spitsuur. Patron-cuisinier Henk Savelberg en de koks van Ziekenhuis Bronovo bereiden gezamenlijk het menu.

Steeds meer mensen weten deze avond De Orangerie te vinden. Waarschijnlijk door de aanwezigheid van Henk Savelberg, maar ook door de overheerlijke geuren die door het ziekenhuis dwarrelen. Het is de derde dag dat De Orangerie voor patiënten en bezoekers geopend is. De eerste dagen heeft men het restaurant voorzichtig gevonden, maar na vanavond zal dat zeker door mond tot mond reclame veranderen. De patiënten die hier namelijk met of zonder hun bezoek zijn geweest, reageren zeer enthousiast. "Even geen bedden om me heen", verzucht een van de aanwezige patiënten. "Ik geniet van de sfeer hier. Het is een prima plek om gezellig wat tijd met elkaar door te brengen, mijn man en ik zien elkaar zo weinig doordat ik in het ziekenhuis lig."

Iedere gast wordt ontvangen met een drankje en een hapje. Er is genoeg plaats in De Orangerie en als het op bepaalde momenten wat drukker is, schuift iedereen gewoon bij elkaar aan. Patiënten in een rolstoel worden binnengereden, kinderen lopen rond en iedereen geniet van de gezellige sfeer. Ondertussen staan Henk Savelberg en 'zijn' team klaar om iedereen de maaltijd uit te serveren. Savelberg: "Ik ben heel enthousiast over deze eerste samenwerking met Ziekenhuis Bronovo. Ik vind het restaurant een goed initiatief en wellicht krijgt dit een vervolg met Kerst of in de menu's die hier geserveerd gaan worden. Ik wil graag gezondheidseten promoten en een samenwerking met Bronovo biedt hiertoe zeer goede mogelijkheden."

Over De Orangerie
In Ziekenhuis Bronovo staan gastvrijheid, kwaliteit en service hoog in het vaandel. Een nieuwe stap is de openstelling van restaurant De Orangerie voor patiënten en bezoekers: geopend iedere dag, ook in het weekend, van 17.00 tot 20.00 uur. De Orangerie is een zelfbedieningsrestaurant, waar gasten zelf een keuze kunnen maken uit een ruim assortiment van verse en gezonde producten. Het restaurant werkt met een life cooking concept: bij binnenkomst zien de gasten de koks in de open keuken aan het werk. Er is keuze uit vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Bij de saladebar kan zelf een salade samengesteld worden en er is keuze uit twee soorten soepen en diverse verse broodjes. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de eventuele speciale diëten van patiënten.

Nadere inlichting voor de redactie:
Stichting Bronovo-Nebo, Afdeling Communicatie, Mariëtte van Wijk Tel: (070) 312 47 42
E-mail: mvwijk@bronovo.nl


---- --