Gemeente Soest

Sport- en beweegaanbod

Datum: 06/09/2007

Gemeente Soest brengt Sport- en beweegaanbod onder de aandacht

De Soester Sport- en beweeggids komt er aan!

Alle inwoners van Soest en Soesterberg krijgen binnenkort de gemeentelijke Sport- en beweeggids in de brievenbus. In deze gids is al het sport- en beweegaanbod van de gemeente opgenomen.

In totaal hebben 95 verenigingen en organisaties medewerking verleend aan de Sport- en beweeggids. Naast het reguliere sportaanbod zijn ook aparte rubrieken in de gids opgenomen voor 55+ sporters en voor sporters met een functiebeperking.

De verspreiding in de gemeente start in de week van maandag 17 september 2007.

De gemeente geeft de gids uit omdat uit het grootschalige sportdeelnameonderzoek van 2005 is gebleken dat het sport- en beweegaanbod onvoldoende bekend is onder de inwoners van de gemeente.

Vorig jaar is de eerste editie van de Sport- en beweeggids uitgebracht. Naar aanleiding van de vele positieve reacties verschijnt er dit seizoen wederom een Sportgids. Door de gids huis-aan-huis te verspreiden probeert de gemeente het complete aanbod beter onder de aandacht te brengen.

In deze Sport- en beweeggids is extra aandacht gegeven aan het belang van sport en bewegen. Verspreid door de gids staan er 'tips' met informatie over sporten en bewegen onder de noemer "Blij(f) bewegen"!

Ook vindt u informatie over de landelijke campagne '30 minuten bewegen'. Daarnaast is er in deze Sport- en beweeggids informatie over gemeentelijke en enkele particuliere accommodaties alsmede een overzichtskaart met de sport- en beweegaccommodaties opgenomen.

Wanneer u de Sportgids na week 39 niet ontvangen heeft en u deze alsnog graag wil ontvangen, dan kunt u telefonisch (035-6093540) contact opnemen met Madelon Nolsen, sportcöordinator van het breedtesportproject.

.