Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Rotterdam, 6 september 2007

Quion door grens 20 miljard

Quion, zakelijk dienstverlener binnen de hypothecaire waardeketen, heeft in het eerste half jaar in 2007 een nieuwe productie van E 2,4 miljard gerealiseerd. De totale hypotheek-portefeuille, die Quion voor divere financiële instellingen begeleidt, is daarmee ultimo juni 2007 op E 20,4 miljard gekomen.

Klanten
In het eerste half jaar heeft Quion haar klantporfolio fors uitgebreid met vier nieuwe partners:
- Met Atlas Funding (GMAC) werd een arrangement voor Friesland Bank gestart;
- SPARCK Hypotheken is actief geworden in het generieke funding model;
- Bank of Scotland Nederland (BoS) en Lehman Brothers traden eveneens als geldverstrekkers toe tot het generieke funding model.

Generieke funding model
In het generieke funding model participeren inmiddels 6 gerenommeerde geldverstrekkers. "Het model werd al in 1994 geïntroduceerd en is nog steeds uniek voor de Nederlandse hypotheekmarkt. De deelnemende geldverstrekkers verstrekken hypotheken onder identieke voorwaarden en de werking van het model zorgt voor zeer concurrerende rentes. Voor de distributie van dit aantrekkelijke fundingconept werken we samen met GENERALI, Erasmus, Falcon en Hypotrust.", aldus Peter Besuijen, directeur van Quion.

Upgrade ratings
Begin dit jaar zijn de ratings van Quion voor de dienstverlening wederom verhoogd. Moody's Investor Service Limited verhoogde de primary servicing van Quion naar een SQ 2 rating en ook special servicing is verbeterd naar een SQ 2- rating. Fitch Ratings Limited heeft de primary servicing van Quion gehandhaafd op een RPS 2NL rating en voor haar activiteiten als special servicer is de rating verhoogd naar een RSS 3+ NL rating.

Verwachtingen
"Wij hebben de in 2002 geformuleerde meerjarendoelstelling (ultimo 2007 een hypotheek-portefeuille van E 20 mld in begeleiding) in het eerste half jaar gerealiseerd en zetten onze groeiambities onverminderd voort.", aldus Harry Groeneveld, directievoorzitter van Quion. "In de komende maanden verwachten we een verdere uitbreiding van onze klantportfolio."

Huisvesting
De groei van de organisatie maakt het noodzakelijk om uit te zien naar nieuwe huisvesting. Die is gevonden in Fascinatio (Capelle a/d Ijssel), waar Blauwhoed momenteel een nieuw kantoorpand voor Quion realiseert. Medio 2008 zal de verhuizing naar de nieuwe locatie plaatsvinden. De bezetting is nu verspreid over 3 locaties in Brainpark II (Rotterdam).

Over Quion
Quion richt zich, naast het aantrekken van funding voor distributiepartners, op de volledige begeleiding van hypotheken voor derden. Quion beschikt over ratings van Moody's Services Limited en Fitch Ratings Limited voor zowel primary als special servicing. De klantportfolio bestaat uit een groot aantal gerenommeerde nationale en internationale financiële instellingen.

Voor meer informatie
QUION Groep BV
T.G.J. Kortekaas, manager Marketing & Communicatie Postbus 2936
3000 CX Rotterdam
Telefoon: 010 - 242 12 69
E-mail: dick.kortekaas@quion.com
Internet: www.quion.com


---- --