Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

Vrije Universiteit ondersteunt startende ondernemers

Wedstrijd 'Succesvol ondernemen 2007'

Het starten van een bedrijf is voor velen een droom, maar de weg vanaf het idee naar het daadwerkelijk openen van de deuren van je eigen bedrijf, is een moeilijke. De opleidingen Wiskunde en Informatica van de Vrije Universiteit willen studenten hierbij helpen door de wedstrijd "Succesvol ondernemen 2007" uit te schrijven. Samen met organisatieadviesbureau Berenschot en het Centrum voor Innovatie en Maatschappelijk verantwoord Ondernemen (CIMO) begeleiden de opleidingen de studenten bij het schrijven van hun ondernemingsplan.

Deelnemers kunnen zich vanaf 3 september inschrijven op www.few.vu.nl/stagebureau/succesvolondernemen. Vanaf de start van de wedstrijd op 27 september tot de bekendmaking van de winnaar op 22 november krijgen de deelnemers aan de wedstrijd exclusieve toegang tot vier workshops op het gebied van ondernemen. Aan de hand van deze workshops kunnen de studenten hun businessplan verfijnen. Ook kunnen zij gedurende de loop van de wedstrijd advies inwinnen bij Berenschot of het CIMO.

De jury bestaat uit prof.dr. Jan van Mill (voorzitter), prof.dr. Enno Masurel (CIMO) en drs. Bart Diederen (Berenschot). De studenten betalen geen inschrijvingsgeld en maken kans op een startersrekening met daarop ¤ 2000,--.