Politie Twente

Persberichten Politie Twente 6 september 2007

Klacht over hondengeblaf leidt tot vernieling

Goor

Nadat een 63-jarige bewoner van de Meidoornstraat in Goor zich op woensdag 5 september bij een 42-jarige buurman beklaagt over lawaaioverlast veroorzaakt door zijn honden, reageert deze daarop door de ruit van de woning van de klager te vernielen. Hij wordt door de politie aangehouden.

Op 5 september rond 23.10 uur klaagde de 63-jarige bewoner van de Meidoornstraat in Goor bij een buurman over het lawaai van zijn zeven honden die nog buiten zijn. Hij kon door het geblaf niet slapen. De 42-jarige hondeneigenaar reageerde hierop door een ruit van de voordeur van woning van de klager te vernielen. Die belde daarop de politie. De ter plaatse gekomen agenten hielden de hondeneigenaar aan. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. (07-115760)

Metaaldieven op heterdaad aangehouden

Enschede

Op woensdag 5 september rond 19.45 uur houdt de politie twee Enschedese jongens van 15 en 16 jaar op heterdaad aan, wanneer zij metaal wegnemen bij een pand aan de Haaksbergerstraat in Enschede.

Op 5 september kreeg de politie melding dat twee knapen op het dak van een school aan de Haaksbergerstraat in Enschede zaten en kennelijk koper aan het stelen waren. De ter plaatse gekomen agenten zagen de twee knapen, die bij het zien van de agenten op de vlucht sloegen. Zij werden echter beiden aangehouden. Beide verdachten zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het gaat om een 15-jarige en 16-jarige Enschedeër. Het is nog niet bekend hoe groot de schade aan de school is (07-115703)

Man met kapotte fles neergestoken

Almelo

Op woensdag 5 september werd het portier van de auto van een 27-jarige Almeloër opengetrokken op de Schaepmanlaan in Almelo en werd de bestuurder gestoken met een kapotte fles. De politie hield een 23-jarige Almeloër aan.

Op 5 september, rond 18.00 uur, rijdt een 27-jarige Almeloër in zijn auto over de Parallelweg in Almelo. Wanneer hij langzaam afslaat en de rijbaan van de Schaepmanstraat inrijdt, wordt het portier van zijn auto opengetrokken en wordt de Almeloër met een kapotte fles gestoken. De man raakt daarbij aan hand en been gewond. De dader is een bekende van de 27-jarige Almeloër. Hij geeft de naam door aan de politie. In opdracht van de officier van justitie wordt de verdachte, een 23-jarige Almeloër, aangehouden en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het slachtoffer vond het niet nodig om naar een ziekenhuis te gaan. De oorzaak van de steekpartij ligt mogelijk bij problemen in de relationele sfeer. (07-115682)

Dader mishandeling op Hyves

Losser

Op 18 augustus deed een 29-jarige inwoner van Losser aangifte van mishandeling/openlijke geweldpleging. Na onderzoek waarbij gebruik werd gemaakt van de website Hyves, werd een 18-jarige Glanerbrugger op 5 september aangehouden.

Op 18 augustus werd een 29-jarige Lossernaar tijdens het Breughelfeest op de Raadhuisstraat in Losser mishandeld door een aantal mannen die er na de mishandeling vandoor gingen. Tijdens het onderzoek dat de politie hierop instelde, kwam de aangever met een uitdraai van de website Hyves, waarop een foto was afgebeeld. De aangever herkende hiervan een van de mannen die hem tijdens het Breughelfeest hadden mishandeld. De politie deed verder onderzoek op de site Hyves en stelde uiteindelijk de identiteit van deze man vast. Het bleek een 18-jarige man uit Glanerbrug te zijn. In opdracht van de officier van justitie werd de Glanerbrugger op 5 september aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (07-107373)

Van deze mishandeling is eerder een persbericht uitgebracht. Dit bericht staat cursief hieronder:

Mannen op straat mishandeld

Losser

Een 23-jarige man werd op 18 augustus rond 02.15 uur op de Brinkstraat door een groep van 5 tot 8 mannen mishandeld en liep daarbij letsel op. Een 29-jarige en 25-jarige man werden even later op de Raadhuisstraat mishandeld. Daarbij liep de 29-jarige letsel op.

Op 18 augustus, rond 02.15 uur, liep een 23-jarige inwoner van Losser over de Brinkstraat. Ter hoogte van Intertoys kwam hem een groep van 5 tot 8 mannen tegemoet die hem zonder enige aanleiding mishandelden. Hij werd getrapt en geslagen. Op het moment dat er meerdere mensen aan kwam lopen, stopte de mishandeling en liep de groep verder. De 23-jarige deed aangifte bij de politie. Hij heeft tengevolge van de mishandeling letsel aan het hoofd opgelopen. Ook werd zijn kleding en kunstgebit beschadigd.

Even later, rond 02.20 uur werden op de Raadhuisstraat een 29-jarige en 25-jarige inwoner van Losser door een groep van 5 tot 8 personen mishandeld. De 29-jarige liep hierbij letsel op aan zijn gezicht.

Het is op dit moment niet duidelijk of het in deze gevallen om dezelfde groep daders gaat.

Bromfietscontroles, 13 bekeuringen

Hengelo

De politie hield in Hengelo op 30 augustus en 6 september een bromfietscontrole gericht op de schoolgaande jeugd. In totaal werden 13 bromfietsers bekeurd.

Bij een bromfietscontrole op 30 augustus op de Wooldersesweg werden 20 bromfietsen gecontroleerd. Vijf bromfietsers werden bekeurd omdat hun bromfiets de constructiesnelheid overschreed. De hoogst gemeten snelheid was 68 kilometer per uur.

Op 6 september werd deze controle gehouden op de Wegtersweg. Daar werden 31 bromfietsen gecontroleerd. Zes bromfietsers werden bekeurd omdat hun voertuig de constructiesnelheid overschreed. De hoogst gemeten snelheid was 69 kilometer per uur. Twee bromfietsers werden bekeurd voor het rijden over het fietspad.

Bromfietsers die hun voertuig veranderen waardoor de constructiesnelheid overschreden wordt, lopen extra risico. Hun voertuig is dan namelijk niet meer verzekerd, zodat zij eventuele schadegevallen zelf moeten betalen.

Vrouw probeert kind mee te nemen, getuigen gezocht Enschede

Op donderdag 6 september, tussen 09.45 uur en 10.00 uur, probeerde een tot nu toe onbekende vrouw in een winkel aan de Rijnstraat in Enschede het 3 jarige kind van een 40-jarige Enschedese vrouw mee te nemen. De politie zoekt getuigen.

Op donderdag 6 september tussen 09.45 uur en 10.00 uur, winkelt een 40-jarige vrouw uit Enschede met haar 3-jarige dochtertje in een supermarkt aan de Rijnstraat in Enschede. In de winkel wordt zij aangesproken door een haar onbekende vrouw, die opvallend veel belangstelling heeft voor het 3-jarige meisje. Na het afrekenen van de boodschappen ziet de 40-jarige vrouw dat de onbekende vrouw haar 3-jarige dochtertje achter op haar fiets zet en daarmee wegfietst. De moeder bedenkt zich geen moment en rent achter de fietsende vrouw aan en ziet kans om haar dochtertje van de fiets te pakken. De onbekende vrouw fiets verder in de richting van het tankstation. Het kind is niet gewond geraakt bij deze actie.

De politie zoekt getuigen van dit voorval. De onbekende vrouw betreft een lange, slanke vrouw, van ongeveer 1.70 meter lang. Zij heeft mahoniekleurig haar en is een Oost-Europees type, mogelijk Poolse of Joegoslavische. Ze droeg een spijkerbroek en had een driekwart jas aan. Zij reed op een zwarte fiets met een metalen beugel achterop. De fiets had een tas achterop.

Mensen die informatie hebben over dit incident worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Enschede, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (07-115483)

Bromfietser botst tegen geparkeerde auto

Enschede

Op woensdag 5 september rond 22.10 uur botste een 46-jarige Enschedese bromfietser op de Zweringweg in Enschede tegen een geparkeerde auto. De man raakte daarbij gewond.

Een 46-jarige man uit Enschede reed op 5 september rond 22.10 uur met een bromfiets over de Zweringweg in Enschede. Op enig moment verliest hij de controle over het stuur en komt ten val, waardoor hij tegen een geparkeerde auto botst. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bromfiets en de geparkeerde auto, eigendom van een 48-jarige Enschedese, raakten beschadigd. (07-115757)

053-4555588

---- --