Politie Gelderland-Midden

Arnhemmers aangehouden na ruzie na aanrijding

Publicatiedatum: 6-9-2007 13:19:07

ARNHEM - Bij een verkeersruzie tussen twee Arnhemmers op de Noord en Zuidstraat heeft de politie woensdagochtend beide betrokkenen aangehouden. Een 33-jarige man wordt ervan verdacht een fiets te hebben gegooid naar een 40-jarige man die daardoor gewond raakte. De 40-jarige Arnhemmer reed onder invloed van alcohol en moest ook mee naar het politiebureau. De twee kregen rond kwart voor negen ruzie nadat ze betrokken raakten bij een aanrijding. De 40-jarige zou slingerend op zijn fiets over de Noord en Zuidstraat hebben gereden waarna hij in botsing kwam met zijn 33-jarige stadsgenoot, die hem met de auto tegemoet reed. Een ruzie over de toedracht mondde uit op geweld waarbij de 33-jarige diens fiets zou hebben opgepakt en naar het slachtoffer zou hebben gegooid. De 40-jarige Arnhemmer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Ook werd bij hem een alcoholpromillage gemeten van 0,90 (ruim anderhalf keer zoveel als is toegestaan). Door de aanrijding zelf was slechts geringe schade ontstaan.
(07-136089)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Fransen aangehouden na poging autokraak

Publicatiedatum: 6-9-2007 13:18:22

ARNHEM - Dankzij twee alerte getuigen heeft de Arnhemse politie in de nacht van woensdag op donderdag twee Fransen van 26 en 35 jaar aangehouden die ervan verdacht worden in een auto te hebben ingebroken. De getuigen zagen de twee bezig bij een geparkeerde auto op de Langstraat en zagen dat het slot van de wagen verbroken was. Toen de getuigen de politie belden gingen de twee er vandoor. Op het Roermondsplein konden de Fransen op aanwijzen van de getuigen worden aangehouden. De twee bleken onder meer een schroevendraaier, een mes en een stroomstootwapen op zak te hebben. De spullen zijn in beslag genomen en de beide Fransen ingesloten.
(07-136568)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aangehouden wegens vernieling

Publicatiedatum: 6-9-2007 13:17:43

ARNHEM - Een achttienjarige Arnhemmer is woensdagnamiddag aangehouden wegens onder meer vernieling nabij de achterzijde van het NS-station aan de Amsterdamseweg in zijn woonplaats. De man kreeg rond kwart over vijf onenigheid nadat hij kennelijk tegen een passant was opgelopen. De passant bleek een politieman in vrije tijd. Na een woordenwisseling vertrok de Arnhemmer om vervolgens even later aan fietsen te gaan morrelen. Nadat de agent in vrije tijd dit gezien had en daar een opmerking over maakte. Toen de agent door een kennis met de auto werd opgehaald zou de Arnhemmer een baksteen hebben gepakt en door een van de autoruiten hebben gegooid. De man werd daarop aangehouden en aan dienstdoende collega's overgedragen. De Arnhemmer was onder invloed van alcohol.
(07-136437)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 6-9-2007 13:17:01

ARNHEM - De Arnhemse politie heeft donderdag vier verdachten aangehouden na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Een 40-jarige Arnhemmer werd rond een uur in de kraag gevat nadat hij op het Velperplein een computerspel ter waarde van 20 euro zou hebben gestolen. De man verklaarde de buit te hebben willen ruilen voor drugs en is in verzekering gesteld. Bij een zaak aan de Jansstraat werd een 33-jarige Arnhemse aangehouden nadat ze betrapt was op diefstal van vier broeken ter waarde van totaal ruim 70 euro. De vrouw had al een winkelverbod en bekende de diefstal. Twee meisjes van vijftien en zestien uit Oosterbeek en Arnhem vielen door de mand bij een kledingzaak aan de Ketelstraat. Het duo zou voor ruim 140 euro aan kleding hebben gestolen. Na ontdekking had de Oosterbeekse weten te ontkomen. Zij werd later alsnog aangehouden. De twee zijn na verhoor aan hun ouders overgedragen. Justitie bepaalt wat er verder met de meisjes gebeurt.
(07-112663 / 136328 / 136457)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vijf overtreders bij controle handheld bellen

Publicatiedatum: 6-9-2007 10:07:36

ARNHEM - Een motorrijder van het regionale Verkeershandhavingsteam heeft woensdagmiddag met de onopvallende motor gecontroleerd op handheld bellen. Tussen 12.00 en 14.30 surveilleerde de motoragent in Arnhem. Vijf bellers werden betrapt en kregen een bekeuring.

De politie controleert vanaf 1 september met behulp van onopvallende motoren op het rijden met een mobiele telefoon in de hand. Het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie (BVOM) heeft de politieregio's en het KLPD hiervoor deze motoren en extra middelen verstrekt. Sinds maart 2002 is het bestuurders van motorvoertuigen verboden tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Jaarlijks worden bijna 120.000 bekeuringen uitgeschreven wegens overtreding van het verbod. Desondanks wordt het verbod nog onvoldoende nageleefd. Daarom hebben het BVOM en de Raad van Hoofdcommissarissen tot deze aanpak besloten.

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Rivierenland

---

Slachtoffer verkeersongeval Westervoort overleden
Publicatiedatum: 6-9-2007 11:25:13

WESTERVOORT - Een van de slachtoffers van het verkeersongeval in Westervoort van donderdagochtend vroeg is in de loop van de ochtend overleden. Het gaat om de 43-jarige man uit Arnhem. Hij had als gevolg van de aanrijding ernstig hoofdletsel opgelopen en was overgebracht naar het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen, waar hij uiteindelijk aan zijn verwondingen is bezweken.

De andere partij, een 45-jarige man uit Zevenaar, was met gezichtsletsel naar het ziekenhuis Rijnstate in Arnhem gebracht. Zijn letsel leek niet ernstig. De twee slachtoffers botsten rond zeven uur frontaal op elkaar op de Looijenland in Westervoort. In eerdere berichtgeving was abusievelijk vermeld dat het ongeval had plaatsgevonden op de Zuidelijke Parallelweg.
(07-136625)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Gewonden bij aanrijding bromfietser en snorfietser
Publicatiedatum: 6-9-2007 8:22:36

Westervoort - Donderdagochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een brommer en een snorfiets. Het ongeval gebeurde omstreeks 07:00 uur op het fietspad langs de Zuid Parallelweg. De brommer, een 45-jarige Zevenaarder, en een 43-jarige Arnhemse snorfietser kwamen elkaar in tegengestelde richting tegemoet toen ze frontaal op elkaar botsten. Daarbij liepen beide mannen verwondingen op. De Arnhemmer is met ernstig hoofdletsel per ambulance vervoerd naar het Radboudziekenhuis, de Zevenaarder is met verwondingen in zijn gezicht per ambulance vervoerd naar ziekenhuis Rijnstate. De Verkeersongevallendienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelder aangehouden na doorrijden na aanrijding
Publicatiedatum: 6-9-2007 11:06:45

BARNEVELD - De politie van Barneveld heeft woensdagavond een achttienjarige automobilist uit die plaats aangehouden op verdenking van het doorrijden na een aanrijding. De man zou rond half twaalf met zijn auto achteruit de tuin van een woning aan de Van Dompselaarstraat zijn ingereden. Volgens een getuige was de Barnevelder daarna doorgereden zonder zich bekend te maken. De getuige gaf het kenteken door aan de politie die naar de bestuurder op zoek ging. De jongen werd thuis aangetroffen en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Pas later bleek dat er bij het voorval geen schade aan derden was veroorzaakt, waarop de Barnevelder direct werd vrijgelaten. De jongen heeft wel een waarschuwing gekregen. Van alcoholgebruik bij de Barneveldse automobilist bleek geen sprake.
(07-136555)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Verkeerscontrole-op-verzoek in Lunteren

Publicatiedatum: 6-9-2007 10:09:40

LUNTEREN - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op verzoek van buurtbewoners een verkeerscontrole uitgevoerd op de Meulunterseweg. Tussen 17.45 en 20.00 de snelheid van 80 bestuurders met de lasergun gemeten. Zes bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 60 km/u en kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u. Eén persoon droeg zijn autogordel niet en kreeg eveneens een bekeuring. Iets verderop, op het wegvak waar 80 km/u gereden mag worden, is de snelheid van passerende voertuigen ook gecontroleerd. Hier kregen twee bestuurders een bekeuring omdat ze te hard reden. Bij de negen bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken en dus konden zij hun weg vervolgen. Buurtbewoners hebben bij de gebiedsagent geklaagd over de snelheid van het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het VHT is besloten op beide plaatsen regelmatig te controleren. (07-136524)

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---

Verkeerscontrole-op-verzoek in Ederveen

Publicatiedatum: 6-9-2007 10:08:31

EDERVEEN - Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag op verzoek van buurtbewoners een verkeerscontrole uitgevoerd op de Meikade. Bij deze controles zijn in totaal achttien bekeuringen uitgedeeld. Tussen 15.00 en 17.45 uur is de snelheid van 300 passanten gecontroleerd met de lasergun. Tien bestuurders reden te hard en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/u waar 60 km/u de toegestane maximumsnelheid is. Vijf personen droegen hun autogordel niet, twee bromfietsers droegen hun helm niet en één bromfietser reed zonder bromfietsrijbewijs. Allen kregen een bekeuring. Bij de achttien bestuurders is een blaastest afgenomen. Geen van hen had te veel gedronken en dus konden zij hun weg vervolgen. Buurtbewoners hebben bij de gebiedsagent geklaagd over de snelheid van het doorgaande verkeer. In overleg tussen de gebiedsagent en het VHT is besloten op beide plaatsen regelmatig te controleren.
(07-136521)

voor nadere informatie:
Judith Peters-Nillesen
communicatie Verkeershandhaving
politie Gelderland-Midden
026 400 2421

---


- einde berichten -


---

---
Laatst gewijzigd 27-04-2007 | © Politie Gelderland-Midden