Ingezonden persbericht


WebEx maakt e-mailen met de Apple iPhone mogelijk

iPhone-gebruikers hebben met PCNow op afstand toegang tot bestanden en e-mail

Amsterdam, 6 september 2007 - WebEx Communications, marktleider in on-demand collaboration-oplossingen, introduceert PCNow voor de Apple iPhone. Met PCNow hebben gebruikers via hun iPhone toegang tot bestanden, e-mail, contacten en afspraken in Microsoft Outlook op hun pc. WebEx maakt het mogelijk met de iPhone te e-mailen, direct vanaf het moment dat deze handheld op de Nederlandse markt komt (naar verwachting begin november 2007).

"De iPhone is wereldwijd zeer enthousiast ontvangen. De grootste kritiek is echter dat het toestel geen e-mail ondersteunt", zegt Bert van der Zwan, Vice-President EMEA van WebEx. "Met de nieuwste versie van WebEx PCNow hebben iPhone-gebruikers wel altijd en overal draadloos toegang tot hun desktop en e-mail. Wij zijn verheugd dat we de innovaties van de iPhone kunnen gebruiken om draadloos 24 uur per dag toegang te bieden tot bestanden, e-mails en tools."

WebEx PCNow is de eerste en enige oplossing die toegang op afstand ondersteunt van pc naar pc en van handheld naar pc. Daarbij hebben iPhone-gebruikers toegang tot de zoekopties en alle Microsoft Outlook-functionaliteit (kalender, e-mail, contacten en verschillende soorten documenten). De content is beschikbaar in het optimale formaat voor dezelfde werkervaring als op een pc. Bovendien hoeven gebruikers geen aanvullende software te downloaden. Met de Safari-webbrowser van de iPhone hebben ze eenvoudig toegang tot hun desktop.

WebEx PCNow biedt de volgende toegangsopties:

* Mobile File Access - Altijd en overal vanaf een mobiele telefoon toegang tot op pc's opgeslagen bestanden, foto's en documenten. Gebruikers kunnen eveneens e-mailen, presentaties bekijken en documenten, foto's en comments delen terwijl ze onderweg zijn.
* Mobile Desktop Search - Via populaire desktopzoekmachines als Google en Windows is het mogelijk om snel documenten, e-mails en foto's te vinden op een pc. Deze zijn eenvoudig vanuit de zoekresultaten door te sturen naar collega's en vrienden.
* Mobile Skype VoIP - Gebruikers kunnen met SkypeOut hun contacten bellen (ook op mobiele apparaten die niet uitgerust zijn met de Skype Mobil Client).
* Mobile Outlook Integration - Hiermee is het mogelijk e-mails te beantwoorden, te lezen, te wissen en door te sturen, en afspraken in te plannen en contacten te beheren. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen in Outlook op de pc.

###

Over WebEx
WebEx, nu onderdeel van Cisco (Nasdaq: CSCO), is marktleider op het gebied van on-demand collaboratietoepassingen. WebEx-applicaties worden gebruikt door de gehele organisatie, binnen sales, support, training, marketing, engineering en productontwikkeling. WebEx levert zijn applicaties via het eigen WebEx MediaTone Network, een wereldomspannend netwerk speciaal voor het veilig beschikbaar stellen van on-demand toepassingen. WebEx Communications is gevestigd in Santa Clara, Californië (VS), en heeft regionale hoofdkantoren in Europa (Amsterdam), Azië en Australië.

Ingezonden persbericht