Politie Limburg-Zuid

Datum donderdag 6 september 2007

Kerkrade: Verdachte aangehouden in zaak dode in Simpelveld

De politie heeft gisteren een 23-jarige man van Russische afkomst aangehouden in verband met betrokkenheid bij de dood van een 30-jarige man uit Rusland. Het slachtoffer werd op 23 juli jl. gevonden door een voorbijganger in een greppel aan de Peuschkensheiderweg in Simpelveld.

De politie heeft de man, die woonachtig is in Heerlen, aangehouden nadat hij een verklaring had afge6legd op het politiebureau. De verwachting is dat de verdachte volgende week wordt voorgeleid aan de Rechter-commissaris De politie is nog altijd bezig met het onderzoek in deze zaak.

Maastricht; straatroof mislukt

Een 45-jarige Belgische vrouw uit Tongeren werd gistermiddag bijna beroofd van haar beurs toen zij een parkeerkaartje wilde kopen in de Sint Maartenslaan in Maastricht.

Een onbekende vrouw, die plotseling naast haar stond bij de parkeerautomaat probeerde de beurs uit de handen van de Belgische vrouw te rukken. Het slachtoffer liet echter niet los en riep om hulp. Bij de worsteling vielen de beide vrouwen op de grond. Een 56-jarige Duitse vrouw kwam te hulp en toen het slachtoffer haar zag, gooide zij de beurs in de richting van deze vrouw. De aanvalster richtte zich hierop op de Duitse vrouw, waarop tussen hen een worsteling ontstond. Vrijwel meteen hierna verscheen een man die zich met de worsteling bemoeide. Toen nog meer mensen erop afkwamen, ging de onbekende vrouw samen met de man ervandoor. Zij stapten in een personenauto en reden weg over de ventweg langs de Wilhelminasingel, de Belgische en Duitse vrouw achterlatend.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl
Telefoon 043 400 6616

---- --