Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso wint contract met Vector Aerospace Corporation

~ Verkozen boven softwaregiganten vanwege aanpasbaarheid aan nieuwe eisen uit de markt ~

Sliedrecht, Nederland - 6 september 2007 - Unit 4 Agresso heeft een contract afgesloten met Vector Aerospace, een grote aanbieder van vliegtuig- en helikopteronderhoudsservices in de luchtvaartindustrie met diverse vestigingen in Noord-Amerika en Europa. Unit 4 Agresso ging de strijd voor het contract aan met SAP en Microsoft en kwam er als beste uit.

De waarde van de overeenkomst met Vector komt neer op ongeveer 428.000 dollar. Hiermee zet Unit 4 Agresso zijn stijgende lijn van software-verkopen in het Noord-Amerikaanse middensegment voort sinds de officiële introductie in deze markt in juli 2006. De recente reeks van overeenkomsten laat een stabiele trend zien in het overtreffen van SAP, Oracle en Microsoft.

De klanten van Unit 4 Agresso in de zakelijke dienstverlening maken enorme groei door en zijn onderhevig aan corporate en public governance en grote veranderingen. De veranderingen herdefiniëren de ERP-vereisten van organisaties binnen het middensegment, een markt waarin de mens centraal staat. Dit is een groot contrast met de op volume- en transactie-georiënteerde oplossingen waarop de ERP-marktleiders zich richtten in de 20e eeuw.

Vector Aerospace wees een team aan van 18 personen dat de opdracht kreeg een lijst van de 80 beste ERP-aanbieders samen te stellen, variërend van nichemarkt-spelers tot spelers met een miljardenomzet. Uit deze lijst werd zorgvuldig geselecteerd tot er 12 aanbieders overbleven. Na de laatste selectie waren alleen Unit 4 Agresso, SAP, Microsoft en Sage nog in de running. Het gehele monitoring-, evaluatie-, demonstratie- en beslissingsproces begon in november 2006.

"Op de verkoopmethode van de ERP-marktleiders valt niets aan te merken. Zij zijn erg professioneel en halen het onderste uit de kan om op te vallen door voortdurend contact te zoeken, relatiegeschenken uit te delen en te adverteren", aldus George Lawton, vice president finance bij Vector Aerospace. "Maar uiteindelijk kopen we de producten en niet het verkoopteam. Bij productdemonstraties schieten de marktleiders tekort. Die producten blijken eenzijdiger te zijn dan de op verandering georiënteerde producten van Unit 4 Agresso. We hebben onze opties zorgvuldig afgewogen en uiteindelijk bleek Unit 4 Agresso op het gebied van bedrijfsvernieuwing niet te evenaren door andere aanbieders."

Lawton legt uit dat de eisen van Vector bij het selecteren van een ERP-aanbieder overeenkomen met die van andere dienstverlenende organisaties in het middensegment:
- Eisen met betrekking tot groei: Vector wil binnen 5 tot 10 jaar tot 1 miljard zijn gegroeid en de nieuwste bedrijfsprocessen en analyses hebben doorgevoerd
- Eisen op het gebied van governance: als publieke organisatie vereist Vector optimaal toezicht, rapporteringscontrole en de mogelijkheid om de veranderende vereisten en organisatorische structuren gemakkelijk door te voeren
- Eisen op het gebied van dataconsistentie: de disparate legacy-oplossingen van Vector belemmeren het vermogen van de organisatie om consistent 'één versie van de waarheid' te krijgen

Ton Dobbe, Vice President Product Marketing bij Unit 4 Agresso, zegt dat de aanhoudende stijging van naamsbekendheid en marktaandeel ten koste van de grotere concurrenten te danken is aan hun architectuur. "Organisaties kiezen vandaag de dag voor de op verandering georiënteerde architectuur van Unit 4 Agresso, om voordeel te behalen in hun organisaties waarin de mens centraal staat."

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van ¤ 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2006 had Unit 4 Agresso 2.760 medewerkers in dienst.

Over Vector Aerospace
Vector Aerospace Corporation (www.vectoraerospace.com) is een onafhankelijke aanbieder van reparatie- en revisieservices in de luchtvaartindustrie. Vanuit vestigingen in Canada, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië werkt Vector voor de commerciële sector en defensie aan verschillende typen gasturbine motoren, componenten en helikopterrompen. Ook levert het IT-oplossingen aan internationale klanten. Vector levert diensten aan o.a. Atlantic Turbines, Sigma Aerospace, ACROHELIPRO en Pathix. Vector heeft ongeveer 1100 mensen in dienst.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Cathelijne van den Bosch/Yvonne van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Email: cathelijnev/yvonnev@lewispr.com
Web: www.lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com