Ingezonden persbericht


Persbericht

6 september, 2007

Europese organisaties zoeken partners voor digitale samenwerking

~ Uit onderzoek van Avanade blijkt dat 67 procent van bedrijven een externe consultant aantrekt ~

Tweederde van de Europese bedrijven zoekt naar begeleiding om wereldwijd betere samenwerking te bewerkstelligen en efficiënter te werken. Hoger management heeft aangegeven dat 'enterprise search' en virtuele werkplekken de belangrijkste technologieën zijn om dit mogelijk te maken. Dit blijkt uit onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door Coleman Parkes Research in opdracht van Avanade, het internationale consultancybureau gespecialiseerd in het Microsoft-platform.

67 procent van de bedrijven wil - nadat ze hebben gezocht naar een goede benadering voor digitale samenwerking - met een partner samenwerken om oplossingen te leveren die mensen effectiever met elkaar en met informatie verbinden. De meerderheid maakt al gebruik van e-mail, videoconferenties, intranet en extranet. Organisaties zijn juist op zoek naar consultants die kunnen begeleiden bij de implementatie van gedeelde werkplekken, 'enterprise search' en volledig geïntegreerde IP-communicatie. Bedrijven willen een combinatie van e-mail, stem, tekst en aanwezigheidstechnologie.

"Het is duidelijk dat bedrijven de voordelen zien van een volledig geïntegreerde benadering van digitale samenwerking", zegt Andre Huizing, General Manager bij Avanade Nederland bv. "Dit is nu de hoogste prioriteit bij organisaties. Tot voor kort werd de meerderheid van de projecten op het gebied van informatiedeling en digitale samenwerking als testproject beheerd op afdelingsniveau. Uit ons onderzoek is gebleken dat 67% van de 'collaboration' technologieprojecten nu in handen is van senior management of bestuur."

Huizing vervolgt: "De uitdaging ligt in het feit dat verschillende teams binnen de organisatie samen moeten werken. Hier kan een externe partner uitkomst bieden bij de begeleiding van het project. Een voorbeeld is het samenbrengen van de telecommunicatie en IT, die voorheen altijd vielen onder de verantwoording van de afdelingen operations en IT. Met een verwachte groei van 61 procent in het gebruik van VoIP-netwerken is de scheiding tussen communicatie en IT niet meer nodig."

Het onderzoek toont ook behoorlijke verschillen binnen Europa. Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk nemen steeds meer experts aan waardoor ze niet vaak een consultant van buitenaf zullen aantrekken. De helft van de Britse organisaties zegt dat ze de expertise in huis hebben om alle samenwerkingsactiviteiten succesvol te beheren. In het zuiden van Europa - vooral in Italië en Spanje - is de situatie juist omgekeerd. Minstens 70 procent van de bedrijven in deze landen is op zoek naar een partner die ondersteunt in de uitrol van samenwerkingstechnologieën.

Ga voor meer informatie over het onderzoek naar: http://www.avanade.com/people/thought_detail.aspx?id=1

(406 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over het onderzoek
Het onderzoek is door Coleman Parkes uitgevoerd bij de 400 grootste bedrijven in de wereld (meer dan 10.000 gebruikers). Het onderzoek vond in maart en april 2007 plaats binnen verschillende sectoren. Hierbij zijn de CIO's en IT-managers van de verschillende ondernemingen ondervraagd.

Over Avanade
Avanade is een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen dat gebruik maakt van het Microsoft-platform om winstgroei bij organisaties te realiseren. Met behulp van bewezen oplossingen die voortbouwen op Microsoft-technologieën, helpt Avanade ondernemingen bij het verhogen van de omzet, het verlagen van de kosten en het herinvesteren in innovatie om het concurrentievoordeel te vergroten. Avanade-consultants leveren kwaliteit door in te spelen op de individuele eisen van de klant, de planning en het budget. Zij combineren inzicht, innovatie en het talent van hun wereldwijde workforce. Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft corp. Er werken ruim 6.500 professionals voor Avanade in 22 landen wereldwijd. Voor meer informatie kijk op: www.avanade.nl.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Ingrid van den Nieuwenhof van LEWIS Communicatie BV Tel: +31 (0)40 235 46 00
E-mail: ingridv@lewispr.com