Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Zaltbommel, 6 september 2007

Snelle montage met gepatenteerd zonneboilersysteem

Helios Energie Systemen uit Zaltbommel introduceert het Clearline zonneboilersysteem in de Benelux. Dit zonneboilersysteem is in Engeland ontwikkeld en onderscheidt zich door de snelle montage en het bijzonder hoge rendement. Daarnaast ogen de zeer vlakke zonnepanelen fraai op het dak.

De bouwwereld reageert enthousiast op de uitgekiende montageconstructie van het systeem. Voor hen betekent het toepassen van dit gepatenteerde en uitgebreid geteste systeem een uitkomst. Het ontwerp houdt rekening met de boven- en onderdakse werkzaamheden, die separaat uitvoerbaar zijn. Twee gepatenteerde slangkoppelingen vormen de dakdoorsteek. De dakdekker voert de bovendakse werkzaamheden uit op het moment dat de dakpannen worden gelegd. De installateur komt pas in beeld, zodra de boiler wordt geïnstalleerd. Hij maakt de verbinding met de snelkoppelingen en test het systeem.

Geen risico

De tweeledige aanpak maakt een efficiënte en risicoloze installatie mogelijk. Wachten op elkaar is overbodig. Ook hoeft een dakdekker geen installatiewerkzaamheden meer te verrichten of een installateur de werkzaamheden van de dakdekker, waardoor fouten worden voorkomen. Solderen en open vuur zijn bij deze constructie verleden tijd en daarmee ook eventuele vervolgschade.

Rendement vanaf de eerste dag

De onder- en bovendakse werkzaamheden zijn dus volledig gescheiden, waardoor het bouwproces niet onnodig vertraagt. Deze aanpak resulteert in 40 tot 60% lagere installatiekosten ten opzichte van traditionele systemen. Door de gepatenteerde constructie zijn de productie- en installatiekosten laag met als resultaat een lage kostprijs per energieopbrengst. Dat maakt dit systeem direct rendabel.

Vlakke panelen

De ontwerpers van het Clearline zonneboilersysteem hebben bij hun ontwerp rekening gehouden met het estetische aspect. De zeer vlakke zonnepanelen van 80 - 90 mm sieren een dak. Deze panelen worden tussen de dakpannen geplaatst in plaats van erboven op. Eenmaal bevestigd, vertoont dit zonnepaneel grote gelijkenis met een dakraam. Hiermee komt Helios Energie Systemen tegemoet aan de vraag naar een zonnepaneel dat fraai oogt op het dak.

Over Helios Energie Systemen
Helios Energie Systemen bv uit Zaltbommel is de exclusieve distributeur van Clearline zonneboilersystemen voor de Benelux. De fabrikant, Viridian Solar, heeft in nauwe samenwerking met architecten, aannemers, installateurs en consumenten een zonneboilersysteem ontwikkeld dat voorop loopt in kwaliteit, duurzaamheid, rendement, installatiegemak en esthetiek. De Clearline zonneboiler is het resultaat van dit intensieve ontwikkeltraject, waarbij een optimale verhouding tussen integrale kosten en energieopbrengsten is bereikt.

Fotobijschrift: Clearline zonneboiler


- einde persbericht -