Ingezonden persbericht


Corel kondigt Paint Shop Pro(TM) Photo X2 aan

Nieuwe versie maakt fotobewerking nog makkelijker en sneller dankzij het geheel nieuwe Snellaboratorium, het intuïtieve Studiecentrum, uitgebreide ondersteuning voor de RAW-indeling en een geheel nieuw uiterlijk

Haarlem, 6 september 2007 -- Corel Corporation (NASDAQ:CREL; TSE:CRE), een toonaangevende ontwikkelaar van grafische, digitale-media- en productiviteitssoftware, kondigt vandaag de introductie aan van Corel(TM) Paint Shop Pro(TM) Photo X2, een belangrijke nieuwe productversie uit de bekroonde productportefeuille voor digitale-mediasoftware. Corel Paint Shop Pro Photo X2 is de ideale software voor digitale fotografie voor gebruikers die fotografie als serieuze hobby hebben of die in zakelijke communicatie werkzaam zijn, en die hun digitale foto's in een handomdraai willen voorzien van een professioneel uiterlijk. Corel Paint Shop Pro Photo X2 biedt gebruikers het grootste aanbod aan fotobewerkingsfuncties, waaronder automatische gereedschappen voor snelle correcties tot precisiebewerkingen voor de fijne details. In tegenstelling tot 'lite'-, 'essentials'- of 'elements'-versies van foto-editors, levert Corel Paint Shop Pro Photo X2 opnieuw een zeer breed aanbod aan functies waarin gebruikers kunnen meegroeien naarmate hun vaardigheden en kennis toenemen.

Met Corel Paint Shop Pro Photo X2 is het weergeven, indelen en verwerken van gedownloade foto's sneller dan ooit, dankzij het geheel nieuwe Snellaboratorium. Beginners kunnen hun voordeel doen met een groot aantal automatische aanpassingen in één klik, terwijl gevorderde gebruikers kunnen gebruikmaken van de vele handmatige aanpassingen, en zo meer rechtstreekse controle kunnen uitoefenen over elke foto. Dankzij de verbeteringen op het gebied van gebruikssnelheid en het ingebouwde Studiecentrum kunnen nieuwe gebruikers snelle resultaten bereiken en tijdens het gebruik van het programma vaardigheden aanleren.

'Met deze nieuwe versie van Corel Paint Shop Pro Photo proberen wij het voor nieuwe en ervaren gebruikers nog sneller en makkelijker te maken om prachtige digitale foto's te produceren,' aldus Petter Nordwall, directeur international product management van Corel. 'Wij hebben nauw samengewerkt met de gebruikers om inzicht te krijgen in hun interactie met onze software en hebben die kennis gebruikt om een eindproduct te leveren dat een ware afspiegeling vormt van de manier waarop zij Paint Shop Pro Photo thuis of op het werk gebruiken en een verrijking vormt van die gebruikservaring.'

Krachtige maar gemakkelijke fotobewerking
Corel Paint Shop Pro Photo X2 biedt een aantal nieuwe functies en een groot aantal verbeteringen waarmee de kracht en creatieve mogelijkheden van digitale fotografie beschikbaar zijn voor meer gebruikers. Nieuwe functies in Corel Paint Shop Pro Photo X2 zijn onder andere:

Snellaboratorium -" Met het geheel nieuwe Snellaboratorium kunnen gebruikers tientallen foto's weergeven en corrigeren in de tijd die zij normaal gesproken kwijt waren aan het bewerken van slechts een paar foto's. Met het Snellaboratorium kunnen gebruikers snel foto's bijsnijden en draaien, kleuren aanpassen en andere algemene taken uitvoeren voor een groot aantal afbeeldingen tegelijk zonder dat ze elke afbeelding afzonderlijk moeten openen. Nu kunnen zelfs nieuwe gebruikers foto's bewerken met de snelheid en doelmatigheid van een professionele fotograaf. Het Snellaboratorium biedt volledige ondersteuning voor alle bestandsindelingen, waaronder de RAW-indeling voor digitale camera's.

Grafieten uiterlijk - Corel Paint Shop Pro Photo X2 biedt een nieuwe grafieten werkruimte waarmee de nadruk op de foto komt te liggen. Deze nieuwe interface biedt tevens een neutrale achtergrond voor ongestoorde kleuraanpassingen.

HDR-foto's samenvoegen - Met het NIEUWE HDR-foto's samenvoegen kunnen gebruikers gemakkelijk bewerkingen maken die de volledige details vastleggen in de schaduwen en hoge lichten van een onderwerp met hoog contrast. Gebruikers kunnen twee of meer foto's samenvoegen die met verschillende belichtingsinstellingen zijn gemaakt en de functie Verhelderen gebruiken om automatisch 'doordrukken en tegenhouden' toe te passen en het contrast te benadrukken.

Makeover-gereedschappen - Met het nieuwe gereedschap Versmallen, kunnen gebruikers iedereen in foto's slanker maken in één klik. Met het nieuwe gereedschap Oogdruppel kunt u het rood uit bloeddoorlopen ogen halen. Verder zijn de populaire tools Zongebruinde tint en Vlekverwijderaar verbeterd, zodat gebruikers van elk niveau snel en gemakkelijk afbeeldingen kunnen retoucheren als een pro.

Laagstijlen - Met de nieuwe laagstijlen kunnen fotografen en zakelijke gebruikers gemakkelijk slagschaduwen, een gebosseleerd effect, een gloed (binnen of buiten), afschuining en zelfs een reflectie toevoegen aan tekst, foto's en creatieve projecten.

Zichtbare watermerken -
Origineel automatisch behouden -" Dankzij de nieuwe optie Origineel automatisch behouden kunnen gebruikers vrij experimenteren met wijzigingen in foto's, omdat ze weten dat de oorspronkelijke afbeelding behouden blijft.

Opslaan voor Office - >Met de nieuwe optie Opslaan voor Office wordt het formaat van foto's automatisch aangepast en worden de afbeeldingen in de toepasselijke indeling opgeslagen voor een bepaald project. Bestandsgrootten worden automatisch gecomprimeerd zodat zakelijke gebruikers foto's gemakkelijker via e-mail kunnen delen. Gebruikers die de voorkeur geven aan Kopiëren en Plakken kunnen de nieuwe opties voor Kopiëren speciaal gebruiken voor hetzelfde doeleinde.

Dynamisch schakelen tussen talen - Met deze functie maakt Corel Paint Shop Pro Photo X2 het gebruikers makkelijk om in de taal van hun voorkeur te werken, een functie die vooral handig is voor het steeds grotere aantal Corel-gebruikers in meertalige omgevingen van multinationals met bulklicenties.

Bijsnijden als nieuwe afbeelding - Voor gebruikers die meerdere afbeeldingen in één keer scannen, worden de gescande foto's via de optie Bijsnijden als nieuwe afbeelding automatisch geopend als afzonderlijk document, waarmee de snelheid en doelmatigheid waarmee gebruikers foto's kunnen bijsnijden en opslaan aanzienlijk worden verbeterd.

Bezoek www.corel.nl/paintshoppro voor een volledige lijst met de nieuwe en verbeterde functies in Corel Paint Shop Pro Photo X2.

Prijs en beschikbaarheid
Corel Paint Shop Pro Photo X2 is met een adviesprijs van ¤ 89,- inclusief btw vanaf vaandaag verkrijgbaar via www.corel.com. Het product is in de komende weken verkrijgbaar bij de wereldwijde leveranciers van Corel. Bij de aankoopprijs is Corel(TM) MediaOne(TM) Plus inbegrepen, de snelle, leuke en gemakkelijke foto- en videosoftware. Corel MediaOne Plus is als download verkrijgbaar vanaf 18 september 2007. Bezoek www.corel.nl/paintshoppro als u meer informatie wilt over de productportefeuille voor digitale media van Corel of voor het downloaden van een gratis en volledig functionele proefversie van Corel Paint Shop Pro Photo X2.

Informatie over Corel Corporation
Corel is een toonaangevende ontwikkelaar van grafische software, productiviteitssoftware en digitale-mediasoftware met meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. De productportefeuille van het bedrijf bevat enkele van 's werelds meest populaire en meest herkenbare softwaremerken, waaronder CorelDRAW(TM) Graphics Suite, Corel(TM) Paint Shop Pro(TM), Corel(TM) Painter(TM), Correl DESIGNER(TM), Corel(TM) WordPerfect(TM) Office, WinZip(TM) en iGrafx(TM). In 2006 heeft Corel InterVideo aangekocht, de makers van WinDVD(TM), en Ulead, marktleider op het gebied van software voor video- en afbeeldingsbewerking en het maken van dvd's. De software van Corel is ontworpen om gebruikers productiever te laten werken en ervoor te zorgen dat zij hun creatieve mogelijkheden kunnen verwezenlijken en richt zich op het bieden van grotere meerwaarde via producten met zeer uitgebreide functionaliteit, die gemakkelijker aan te leren en te gebruiken zijn. De branche heeft hierop gereageerd met honderden prijzen, die het leiderschap van Corel in het ontwikkelen van innovatieve software en op het gebied van ontwerp en toegevoegde waarde erkennen.

De producten van Corel worden verkocht in meer dan 75 landen via een gevestigd internationaal netwerk van wederverkopers en detailhandelaren, OEM's (Original Equipment Manufacturers), onlineleveranciers en via de wereldwijde websites van Corel. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Ottawa (Canada) en het bedrijf heeft belangrijke vestigingen in de VS, het Verenigd Koninkrijk, Taiwan, Duitsland, China en Japan. De aandelen van Corel worden verhandeld op de NASDAQ onder het symbool CREL en op de TSX in Canada onder het symbool CRE.

(c) 2007 Corel Corporation. Alle rechten voorbehouden. Corel, Corel DESIGNER, CorelDRAW, Paint Shop Pro, Painter, WinDVD, iGrafx, InterVideo, Thinify, Ulead, WordPerfect, WinDVD, WinZip en het Corel-logo zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Corel Corporation en/of zijn dochterondernemingen. Alle overige productnamen en gedeponeerde en niet-gedeponeerde handelsmerken worden alleen ter identificatie gebruikt en blijven het exclusieve eigendom van hun respectievelijke eigenaars.



Ingezonden persbericht