Ingezonden persbericht


Persbericht 6 september 2007

festival deBeschaving blikt terug op mooie dag

Afgelopen zaterdag vierde festival deBeschaving zijn vijfde verjaardag. De door Piet Paulusma vanaf het terrein uitgezonden weersvoorspelling kwam uit; het was een droge dag en de 300 vrijwilligers zorgden voor een zonnige en relaxte sfeer op de nieuwe festivalweide in Utrecht. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde editie met 5.000 bezoekers.

Het leukste festival van het jaar en deBeschaving gaat zonnige toekomst tegemoet zijn enkele van de vele positieve recensies die de 300 vrijwilligers van deBeschaving konden lezen als beloning voor hun tomeloze inzet voor het festival. In een sfeervolle setting ontvingen zij zaterdag 1 september op het ruim opgezette en creatief versierde terrein zo n 5000 bezoekers die konden genieten van een vernieuwend en multidisciplinair programma. De enige klacht die werd gehoord, was dat festivalgangers oren, ogen en tijd te kort kwamen om alles mee te maken. In de broodnodige pauzemomenten moesten er chillend op strobalen en genietend van het gevarieerde aanbod van etenswaar, moeilijke keuzes gemaakt worden. Werd het Postman, waar echtgenote Anouk een bescheiden plaats op het podium innam als achtergrondzangeres, of luisteren naar Joost Zwagerman? Je mengen in een debat over (on)gelijkheid of een buikdansje wagen bij the Phantom Four? Improcabaret of springen bij Matik? Om half 10 s avonds was er even geen sprake van dit soort dilemma s ; T. Raumschmiere eiste de aandacht op van alle aanwezigen door de volumeknop open te gooien voor een portie brute beats waarmee hij deBevlieging tot het kookpunt bracht.

Na de strakke afsluiting van Krezip keerden bezoekers tevreden huiswaarts en kon de organisatie de balans opmaken. Het eerste lustrumfeest van deBeschaving kan geslaagd worden genoemd!

Festival deBeschaving: muziek theater dans kust literatuur en meer!

einde persbericht

N.B. let op de schrijfwijze; deBeschaving aan elkaar, met kleine d en hoofdletter B!

Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met de redactie

Angela Mastwijk mail: redactie@deBeschaving.nl tel: 06-22034157