Ingezonden persbericht


Persbericht
Delft, 6 september 2007

Delft en Keramiek

De combinatie van kunst en techniek is een opvallend gegeven in Delft waarmee de stad internationaal een grote bekendheid heeft verworven. Van oudsher is de stad verbonden aan keramiek en met jaarlijks o.a. ruim 150.000 bezoekers bij De Porceleyne Fles wordt bewezen dat keramiek nog steeds hot is. Ook in bijzondere hedendaagse ontwerpen, zoals het nieuwe Delftse stadskantoor/station van achitectenbureau Mecanoo wordt keramiek op creatieve wijze ingezet.

Kunst uit de Fles
De Porceleyne Fles is een instituut dat door haar eeuwenlange ervaring groot is geworden met de productie van Delfts Blauw. Hedendaagse ontwerpers en kunstenaars, zoals Marcel Wanders en Jacob de Baan maken nog steeds gretig gebruik van de kennis en kunde bij De Porceleyne Fles bij het ontwerpen en produceren van hun objecten. Kwaliteit en diversiteit
Galerie Terra Delft presenteert al ruim 20 jaar met veel succes het veelzijdige aanbod in de hedendaagse keramiek. Kwaliteit en diversiteit staan hoog in het vaandel. De variatie in het assortiment producten is zeer groot, van functioneel design tot prachtige kunstwerken. Innovaties en bijzondere toepassingen
De TU Delft presenteert het project Bluebrush, waarmee een Delfts Blauwe afbeelding kan worden gevisualiseerd op een aardewerk bord. Met deze mediatool kan in een vroeg stadium het effect van een bepaald ontwerp worden ervaren. Bezoekers van de expositie kunnen hun eigen ontwerp maken en op 14 oktober zal door de jury een prijs worden uitgereikt voor het leukste ontwerp. Mecanoo Architecten maakt in haarprijswinnend ontwerp voor het stadskantoor/station gebruik van een gewelfd plafond met keramisch tafereel, met deze fantastische blikvanger zullen de treinreizigers in de toekomst welkom worden geheten in Delft.

De expositie Keramiek is gratis te bezichtigen van 5 september t/m 14 oktober. Gedurende de expositieperiode zal naast de Bluebrush ontwerpwedstrijd een aantal interessante lezingen worden georganiseerd. BacinolEXPO is woensdag t/m zondag geopend van 12 tot 17 uur. Bacinol-gebouw, Wateringsevest 38 te Delft. Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.bacinolexpo.nl of bellen met 06-30 646 323.