Politiebond ACP

6 september 2007

ACP: beloningsonderzoek onnodig



De ACP vindt het onderzoek naar de beloning van politiemensen onnodig. Waarom onderzoeken wat iedereen toch al weet?

Donderdag zei minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken dat zij gaat onderzoeken of de beloning van de politie nog van deze tijd is. Dit doet zij nadat zij een petitie met 15.000 handtekeningen aangeboden kreeg van bezorgde politiecollegas. De collegas vertelden de minister dat een 50-jarige hoofdagent met drie kinderen 1500 euro netto krijgt. Dat is inclusief vergoedingen voor overwerk en andere toeslagen.

Netto 200 euro erbij

Van onze leden weten wij wat zij netto overhouden in de maand. Wij weten dus al lang dat het netto politiesalaris niet genoeg is. Daarom staat in onze inzet voor de nieuwe cao dat de ACP er 200 euro netto voor iedereen bij wil. Het is op zich goed dat de minister luistert naar haar werknemers, die het water zo langzamerhand aan de lippen staat. Maar een onderzoek is daar echt niet voor nodig.

Weggegooid geld

Een onderzoek spenderen aan iets waarvan wij al lang weten hoe het zit, is zonde van de tijd en weggegooid geld. Wij hebben geen onderzoek nodig om te weten wat onze 23.000 leden willen, aldus voorzitter Gerrit van de Kamp. Uit de petitie blijkt wéér dat politiemensen moeilijk rond komen. De conclusie is voor de ACP simpel: er moet gewoon 200 euro netto bij per maand.

---