NVM

Nagenoeg volledig aanbod van koopwoningen op Funda

6.9.2007

Nieuwegein, 6 september - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) heeft vandaag positief gereageerd op het initiatief van Funda om vanaf morgen (7 september) het nagenoeg volledig beschikbare koopwoningen-aanbod in Nederland op de huizensite Funda te plaatsen. De NVM verwacht dat daarmee de positie van Funda als marktleider nog verder wordt verstevigd.

Tot op heden stond alleen het aanbod van NVM-makelaars op Funda. Voor aanbod van NVM-leden gelden strikte kwaliteitseisen die maken dat de objectinformatie op Funda zeer gedegen, betrouwbaar en actueel is. Het woningaanbod van overige makelaars op Funda zal mogelijk minder actueel en volledig zijn als het NVM-aanbod. Dit omdat Funda afhankelijk is van de kwaliteit van de informatie van het aanbod van derden. Op de site zal daarom expliciet worden aangegeven wat NVM-aanbod is en wat niet. De NVM vindt het een goede zaak als op deze wijze de consument een nagenoeg volledig en actueel overzicht krijgt van te koop aangeboden woningen. Funda vergroot hiermee zijn dienstverlening en koppositie in de markt. Funda zal door deze openstelling het meest aantrekkelijke en beste internetplatform blijven bieden voor de verkoop van woningen.

Naast het aantal beschikbare woningen gaat Funda aan NVM-leden en consu-menten een aantal aantrekkelijke nieuwe diensten aanbieden. Hierover zal Funda vandaag nadere berichten doen.

Funda telt meer dan 220.000 bezoekers per dag en is met ruim 185.000 objecten en 3 miljoen unieke bezoekers per maand de best bezochte woningsite van Nederland.