Ingezonden persbericht


Flash Video Streaming Platform van NetMasters vormt basis van website van Musiqlub

Amsterdam, 6 september 2007 - Musiqlub, een onlangs geïntroduceerd muziektelevisieplatform op internet, heeft gekozen voor het Flash Video Platform van NetMasters. Met de hosting- én streamingdiensten voor de online portal, draagt NetMasters zorg voor de distributie van live en on-demand videoclips, concerten en dance-events. Bezoekers van de online portal kunnen hiermee ook hun eigen muziekvoorkeuren en een eigen verzameling videoclips samenstellen binnen hun persoonlijke playlist.

Musiqlub BV biedt een breed aanbod van muziek: van pop, urban, dance en rock tot Nederlandstalige muziek. Het nieuwe initiatief is in eerste instantie gestart op internet. Het is echter de intentie om binnen een half jaar ook uit te zenden via televisie-infrastructuren zoals kabel, satelliet, IPTV en mobiele telefoon. Bovendien is het binnenkort mogelijk om een eigen zender te programmeren. Momenteel zijn de videoclips in klein formaat in maximale kwaliteit te zien en in full screen-formaat. In de nabije toekomst zal NetMasters full-screen ook in televisiekwaliteit gaan aanbieden.

Doordat het nieuwe interactieve internetformat zich ook gaat doorontwikkelen naar televisie gaat Musiqlub de concurrentie aan met de bestaande televisiemuziekzenders. Het muziekaanbod is echter veel breder dan de bestaande concurrentie, omdat Musiqlub veel meer contracten heeft afgesloten. Op www.musiqlub.nl zijn inmiddels ruim 6.000 titels te vinden, waardoor het mogelijk is om themazenders in te richten. In de toekomst moet dit zijn uitgegroeid tot 26.000 titels. Daarnaast richt het multimediale muziektelevisieplatform zich niet op alleen maar jongeren. De combinatie van interactiviteit, personalisatie voor muziekvoorkeuren, nieuwe advertentiemodellen en het aanbieden van live concerten en dance-events biedt Musiqlub de mogelijkheid een nieuwe trend in televisie en internet neer te gaan zetten.

Michel de Winter, directeur van Musiqlub BV:'Om alles te kunnen faciliteren, waren wij op zoek naar een kwalitatief platform voor het streamen van alle videoclips en videokanalen in FlashVideo. Omdat Flash inmiddels op ruim 98 procent van de computers is geïnstalleerd en dus vrijwel door iedereen te is bekijken, is het de meest voor de hand liggende oplossing voor het aanbieden van video via internet. Voor ons was het tevens belangrijk om een partij te vinden die zowel de hosting als de streaming kon leveren en ervaring had met dit soort projecten. Wij zijn op zoek gegaan naar een leverancier die kennis en ervaring heeft met de verschillende technologieën, maar ook kon meedenken in het totale concept. Daarnaast stellen wij hoge kwaliteitseisen aan de hosting en streaming. Wij willen hoge uptimegaranties en een verregaande mogelijkheid tot schaalbaarheid en mogelijkheden voor het beschikbaar maken van veel live en on-demand videocontent middels FlashVideo.'

Flash Video Platform
'Uit een shortlist van bedrijven bleek NetMasters - ook bekend onder de naam FlashHosting - aan al onze eisen te voldoen', vervolgt De Winter. 'Zij bleken zich ook te onderscheiden door de beschikbaarheid van een uiterst schaalbaar FlashVideo streaming platform met gunstige streamingmodellen en het leveren van een zeer schaalbare oplossing op het gebied van hosting met optimale uptimegaranties. Met het Flash Video Platform van NetMasters dat in juli dit jaar is gelanceerd, zijn wij gegarandeerd van een hoge kwaliteit streaming met grote schaalmogelijkheden voor een goede prijs,'.

Het Flash Video Platform voorziet in een grote opslagcapaciteit van de vele tienduizenden videoclips die 24x7 on-demand beschikbaar moeten zijn. Bovendien verzorgt het de live streaming van de muziekkanalen op de website en de concerten en dance-events die uitgezonden worden. 'De keuze van Musiqlub om te kiezen voor NetMasters is het bewijs dat het platform dat is opgezet uitermate geschikt is voor grote hoeveelheden live en on-demand streaming van FlashVideo', stelt Mark de Jong, Sales Manager bij NetMasters.

NetMasters maakt onder andere gebruik van load-balancing en clustering en bouwt verschillende vormen van redundantie in. In combinatie met hun kennis over alle gebruikte componenten, kan NetMasters voldoen aan de hoge kwaliteitseisen, schaalbaarheid en uptimegaranties die klanten stellen aan hosting en streaming.

Over NetMasters BV
NetMasters BV, ook bekend onder de naam FlashHosting, opgericht in 2000, concentreert zich op het leveren van high-end hosting- en streamingomgevingen middels load-balancing en clustering. Deze kritische vorm van webhosting en streaming wordt vooral geleverd aan bedrijven die zeer afhankelijk zijn van bedrijfskritische internetapplicaties en -websites.

Over Musiqlub BV
Musiqlub is in 2007 opgericht en gevestigd in Hilversum. Het bedrijf is een onderdeel van Lab Venture Capital en daarmee een zusteronderneming van The Entertainment Group. Musiqlub streeft ernaar via internet een compleet en gebruiksvriendelijk muziekkanaal aan te bieden.