Setanta Sports Noord-Amerika kiest Level 3 Servecast voor online verslag van de Rugby World Cup 2007

06/09/2007 18:07



PR Newswire



LONDEN, September 6 /PRNewswire/ --

- Bedrijf dat voorziet in internationale sportuitzendingen met online streamingdiensten voor live verslag van de Rugby World Cup 2007, exclusief voor Noord-Amerika

Servecast, een Level 3 bedrijf, maakte vandaag bekend dat het door Setanta Sports is uitgekozen om de Rugby World Cup 2007 live te streamen voor internetkijkers in Noord-Amerika. Setanta Broadband zal de exclusieve online uitzender zijn van de Rugby World Cup 2007 in Noord-Amerika, mogelijk gemaakt door de streamingdiensten van level 3 Servecast, die Setanta Sports in staat stellen een live online verslag te leveren van alle 48 wedstrijden, voorzien van commentaar, wedstrijdanalyses voor en na de wedstrijd en een pauzeprogrammering.
"Toen het moment daar was om een zakelijke partner te kiezen ter ondersteuning van onze Rugby World Cup content online, namen wij natuurlijk onze succesvolle samenwerking met Servecast in het verleden serieus in overweging", zei Roger Hall, CEO Noord-Amerika bij Setanta. "Level 3's Servecast heeft een lange geschiedenis in het leveren van de onderliggende technologie die de streaming van zulke grote evenementen mogelijk maakt. De Rugby World Cup is het belangrijkste evenement op de rugbykalender en met een groeiend aantal fans in Noord-Amerika is het belangrijk dat wij samenwerken met een bedrijf dat een robuuste dienst kan leveren om te zorgen voor de best mogelijke online gebruikerservaring. Wij zijn ook verheugd om samen te werken met Level 3, omdat zij een grote reputatie hebben in het ondersteunen van sportuitzendingen via hun Level 3 (R) Vyvx Services".
Setanta Sports (http://www.Setanta.com) exploiteert het enige tv-kanaal in Noord-Amerika dat zich richt op Europese sport en rugby. Als de uitzendingen van de Rugby World Cup 2007 op 7 september beginnen, zullen Noordamerikaanse rugbyfans de mogelijkheid hebben om in te loggen op de Sports North America website van Setanta en een verslag van de wedstrijden te bekijken die dan gespeeld worden via een Setanta pay-per-view abonnement of een seizoenskaart. De diensten van Level 3's Servecast leveren deze content aan abonnees in Noord-Amerika die over een breedbandverbinding beschikken. "Het is een groot voorrecht voor Level 3 om de dienst te mogen leveren die rugbyfans in Noord-Amerika in staat stelt om in real-time naar de Rugby World Cup 2007 te kijken", zei Kevin Quinn, vice president van Strategy en Business Development bij Level 3.
"Ons groeiende pakket aan mediadiensten, versterkt door de recente acquisitie van Servecast, stelt ons in staat om het potentieel van het internet om gewilde programma's te leveren met een hoge inhoudskwaliteit, zoals de Rugby World Cup, te maximaliseren", zei Brady Rafuse, president en CEO bij Level 3's Content Markets Group. "Level 3's Content Delivery Services gecombineerd met het Level 3 netwerk, één van de grootste internet backbones in de wereld, levert een uniek product om tegemoet te komen aan de behoeften van onze klanten".

Over Servecast
Servecast, een Level 3 bedrijf, levert bewezen publicatie- en distributietools voor houders van videorechten om hun digitale bezit in geld om te zetten. Deze tools maken het voor klanten mogelijk om online audio- en videocontent te beheren, te beschermen, te leveren en te traceren. Servecast levert een gemakkelijk te gebruiken platform dat multiple stream rates, verschillende talen, valuta en formats ondersteunt, waaronder Adobe Flash(TM), Real Player(TM), Windows Media Player(TM) en Apple QuickTime(TM). Servecasts mogelijkheden zijn speciaal ontwikkelt voor gemakkelijke adaptatie van opkomende video formats en andere technologieën die content leveren.

Over Level 3 Communications
Level 3 Communications, Inc. (Nasdaq: LVLT) is een internationaal communicatiebedrijf dat één van 's werelds grootste internet backbones beheert en meer dan 180 markten in 18 verschillende landen met elkaar verbindt. Het bedrijf levert een veelomvattend dienstenpakket aan een breed scala aan klanten in de groothandel, het bedrijfsleven en aan content klanten, waaronder Internet Protocol (IP) diensten, breedbandtransport- en infrastructurele diensten, verbindingsdiensten, voice en voice over IP-diensten, levering van content en media distributiediensten. Deze diensten leveren de bouwstenen die de klanten van Level 3 in staat stellen aan de groeiende behoefte aan geavanceerde communicatie oplossingen te voldoen. De website van het bedrijf is: http://www.level3.com .

"Level 3 Communications", "Level 3", de rode 3D haakjes en het Level 3 Communications logo zijn geregistreerde handelsmerken van Level 3 Communications, LLC. in de Verenigde Staten en/of andere landen. Level 3 diensten worden geleverd door dochterondernemingen waarvan Level 3 Communications, Inc. volledig eigenaar is. Elk ander genoemde dienst, product of bedrijfsnaam kunnen handelsmerken zijn van hun respectievelijke eigenaars.

Op de toekomst gerichte verklaringen
Sommige van de in dit persbericht gedane verklaringen zijn op de toekomst gericht. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de huidige verwachtingen of overtuigingen van het management. Deze op de toekomst gerichte verklaringen zijn geen garantie voor prestaties en zijn onderhevig aan een aantal onzekerheden en ander factoren, waarvan velen buiten onze controle vallen. De feitelijke resultaten kunnen wezenlijk verschillen van de verwachtingen in de op de toekomst gerichte verklaringen. De meeste belangrijke factoren die ons zouden kunnen verhinderen de hier neergeschreven doelen te bereiken, zijn o.a., maar niet gelimiteerd tot ons om: acquisities met succes te integreren; het volume van verkeer op ons netwerk te vergroten; ons intellectuele eigendom en de bijbehorende eigendomsrechten te verdedigen; nieuwe producten en diensten te ontwikkelen die aan de vraag van de klant voldoen en die acceptabele marges genereren; met succes nieuwe technologieën en informatiesystemen commercieel testen om nieuwe producten en diensten te ondersteunen; gekwalificeerde managers en ander personeel aan te trekken en te behouden; en te voldoen aan alle voorwaarden van onze
schuldverplichtingen. Meer informatie over deze en andere belangrijke factoren kan worden gevonden in de betreffende documenten die Level 3 bij de Securities and Exchange Commission heeft gedeponeerd. De verklaringen in dit persbericht moeten in het licht van deze belangrijke factoren worden beoordeeld. Level 3 is niet verplicht, en doet uitdrukkelijk afstand van zulk een verplichting, om zijn op de toekomst gerichte verklaringen bij te werken of te veranderen als resultaat van nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins.

Website: http://www.level3.com
http://www.Setanta.com
Media, Hannah Britt, +44-207-954-2128, of Jennifer Daumler, +1-720-888-3356, of Investors, Robin Grey, +1-720-888-2518, of Valerie Finberg, +1-720-888-2501, allen van Level 3 Communications. Foto: NewsCom: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/19990721/LVLTLOGO , AP Archief: http://photoarchive.ap.org , PRN Photo Desk, photodesk@prnewswire.com