Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Woonvereniging Patrimonium en gemeente Barendrecht tekenen prestatieafspraken

BARENDRECHT (donderdag 6 september 2007) ­ Woonvereniging Patrimonium en de gemeente Ba- rendrecht ondertekenen op woensdag 12 september de prestatieafspraken die ze gezamenlijk hebben gemaakt. In de prestatieafspraken is vastgelegd hoe beide partijen de komende jaren vorm gaan geven aan een aantal gezamenlijke woonopgaven in de gemeente Barendrecht. Rond 17.30 uur vindt in de Watertoren de officiële ondertekening plaats door directeur-bestuurder Afra Boon van Woonvereni- ging Patrimonium en wethouder Bas Nootenboom.

Zowel Patrimonium als de gemeente hadden steeds meer behoefte aan concrete afspraken en een betere afstemming op elkaars beleid. Met het maken van de prestatieafspraken benadrukken beide partijen hun ge- zamenlijke verantwoordelijkheid en inspanningsverplichting ten aanzien van de uitvoering van het woonbeleid in de gemeente Barendrecht. Mede hierdoor zijn prestaties beter en sneller te realiseren, waarbij het begrip duurzaamheid centraal staat. De afspraken moeten overigens ook gezien worden als een uiting van onderling vertrouwen tussen Woonvereniging Patrimonium en de gemeente Barendrecht.

De afspraken hebben betrekking op de nieuwbouwopgave in de komende jaren, op zowel de uitleglocaties Lagewei en Vrouwenpolder, maar ook op de diverse inbreidingslocaties (o.a. Kerkweg en Talmaweg), de ge- plande herstructurering, het beheer van de bestaande sociale woningvoorraad en niet te vergeten de Centru- montwikkeling. Belangrijk binnen de afspraken is de aandacht voor de diverse doelgroepen van beleid (oude- ren, jongeren, zorgbehoevenden, etc.) en de te leveren inspanningen voor een juiste huisvesting van deze groepen. Verder wordt binnen de afspraken aandacht geschonken aan het wijkgericht werken en de ontwikke- lingsmogelijkheden voor maatschappelijk vastgoed.

De ontwikkelde prestatieafspraken hebben een looptijd van vier jaar, van juli 2007 tot juli 2011. Jaarlijks wordt er geëvalueerd of er aanpassingen plaats moeten vinden en vindt er overleg plaats over de voortgang van de samenwerking. Daarnaast zijn er jaarafspraken gemaakt voor de periode juli 2007 tot juli 2008.

Noot voor de pers,

Gemeente Barendrecht