Arseus nu reeds verzekerd van nodige kredietfaciliteiten na IPO

06/09/2007 18:43



Arseus



Arseus nu reeds verzekerd van nodige kredietfaciliteiten na IPO

EUR 200 miljoen revolving credit facility met 5 gerenommeerde kredietinstellingen

Nazareth (België), 6 september 2007 - In aanloop naar de beursgang heeft Arseus een akkoord afgesloten voor een wentelkrediet ten belope van EUR 200 miljoen.

Belangrijke stap in de verzelfstandiging van Arseus
Het akkoord zal ingaan bij de realisatie van de beursintroductie en zal lopen over een periode van vijf jaar, mogelijk te verlengen tot zeven jaar. Het is de intentie om een deel van deze kredietfaciliteit na de IPO aan te wenden ter vervanging van de financiële schulden van Arseus ten opzichte van Omega Pharma. Een belangrijk deel blijft ter beschikking van Arseus voor de implementatie van de buy-and-build-strategie. Het akkoord werd gesloten in een 'club deal'-structuur met ING (de facilitator), Fortis, KBC, Commerzbank en Dexia. Met dit akkoord en met de toekenning van competitieve interestvoeten drukken de deelnemende kredietinstellingen hun vertrouwen in Arseus uit.

Voorbereidingen op schema voor IPO in 2007
Met de geslaagde halfjaarresultaten van Arseus (cf. persbericht dd. 29 augustus 2007)verwacht Omega Pharma de IPO van Arseus zoals gepland in 2007 te kunnen verwezenlijken. Daartoe werden ondertussen ook de vereiste procedures bij de bevoegde instanties ingeleid. De beursgang zal zowel bestaan uit een kapitaalverhoging op het niveau van Arseus als uit een plaatsing van een deel van de bestaande Arseus-aandelen door Omega Pharma. De bestaande aandeelhouders van Omega Pharma zullen via inschrijving op de Prioritaire Tranche op een bevoorrechte wijze kunnen deelnemen aan de beursintroductie van Arseus. Couckinvest NV, de referentieaandeelhouder van Omega Pharma, heeft de intentie meegedeeld om zijn deel van de Prioritaire Tranche uit te oefenen. Details over het uiteindelijke aanbod zullen worden beschreven in een prospectus dat aan de Belgische marktautoriteit wordt voorgelegd ter goedkeuring.

Arseus, profiel
Arseus haalde in 2006 met 1.230 medewerkers een omzet van EUR 277 miljoen. Arseus levert, op Europese schaal, producten en diensten aan professionelen in de gezondheidszorg, waarmee zij hun beroep op een kwalitatieve en efficiënte manier kunnen uitoefenen. Arseus richt zich o.a. tot apothekers, huisartsen, medische specialisten,tandartsen, oogartsen, opticiens, verpleegkundigen, ziekenhuizen en rusthuizen. De vergrijzing van de bevolking en de toenemende aandacht van de consumenten voor gezondheid, welzijn en esthetica leiden tot een sterke groeimarkt voor Arseus.





http://www.omega-pharma.be