TNT Group

Persbericht

TNT nummer 1 in Dow Jones Sustainability Index 2007 - Onderneming bereikt hoogste score van de gehele index

06 september 2007, 18:40 CET - Amsterdam, TNT staat op de eerste plaats in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) 2007. De eindresultaten zijn vandaag in Zürich bekendgemaakt door SAM Research, een van de medeoprichters van de index. TNT heeft zijn score verbeterd van 84 in 2006 tot 91 dit jaar en heeft hiermee zowel de eerste plaats bereikt in de overkoepelende sector 'Industriële goederen en diensten' (waar Transport onder valt) als de hoogste score van alle bedrijven in de DJSI.

Volgens SAM Research heeft TNT "consistent niet alleen de rapportage over duurzaamheid maar ook de prestaties op dit terrein verbeterd". De onderneming heeft met name goede resultaten geboekt op het gebied van risico- en crisismanagement, ontwikkeling van het human capital, betrokkenheid van de stakeholders en milieubeheer. Concrete initiatieven als Planet Me, het programma van TNT om de CO2-uitstoot te verminderen, onderbouwen de vooraanstaande positie van de groep op dit gebied.

'Dit is de derde keer op rij dat TNT de eerste plaats bezet binnen de transportsector', aldus Peter Bakker, voorzitter Raad van Bestuur van TNT. 'Maar het is de eerste keer dat we op nummer één staan in het algemene klassement, met de hoogste score van de gehele index. Ik ben bijzonder trots op dit resultaat en bedank hierbij van harte al onze medewerkers die dit mogelijk hebben gemaakt. Dit zal ons verder stimuleren om initiatieven zoals Moving the World, TNT's partnership met het World Food Programme van de Vereningde Naties en Planet Me verder te ontwikkelen en onze leidende positie te behouden.'

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

De Dow Jones Sustainability Indexes zijn in 1999 geïntroduceerd als de eerste indexen die de financiële prestaties volgen van de meest vooraanstaande ondernemingen wereldwijd die duurzaamheid tot een speerpunt hebben gemaakt. Dankzij de samenwerking tussen de Dow Jones Indexes , STOXX Limited en SAM bieden deze indexen portfolio-managers betrouwbare en objectieve benchmarks voor het beheer van duurzaamheidsfondsen.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft ongeveer 159.000 medewerkers. In 2006 bedroeg de omzet van de onderneming 10,1 miljard en het bedrijfsresultaat
1.276 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.