Gemeente Heusden


Verbetering bedrijventerreinen in gemeente in gang gezet

De verbetering (`vitalisering') van de Heusdense bedrijventerreinen is in gang gezet. Vóór het einde van het jaar zullen masterplannen voor de vitalisering van de bedrijventerreinen Nieuwkuijk en Groenewoud verschijnen. En dan zal tevens een overkoepelende visie zijn ontwikkeld voor vitalisering en ontwikkeling van alle (nieuwe) bedrijventerreinen in de gemeente. Verder wil de gemeente het zogeheten parkmanagement, dat momenteel al succesvol is op het Hoog, in samenwerking met ondernemers uitbreiden naar de andere bedrijventerreinen binnen de gemeente Heusden.

Deze voornemens maakten wethouder Raymond van den Bos (EZ) en de externe procesbegeleider Gé Wagemakers bekend bij de startbijeenkomst op donderdag 6 september in Vlijmen.

Sociaal-Economisch Plan

In januari 2007 is het Sociaal-Economisch Plan 2007-2011 van de gemeente Heusden door de gemeenteraad vastgesteld. In dit plan is de herstructurering en vitalisering van bedrijventerreinen opgenomen als één van de actiepunten om het ondernemingsklimaat binnen de gemeente verder te verbeteren. De start voor de uitvoering van dit actiepunt vitalisering vond plaats op 6 september.

Visie en praktische aanpak

De vitalisering houdt in dat de gemeente samen met ondernemers een toekomstgerichte visie en een praktische aanpak gaat ontwikkelen voor bedrijventerreinen. Een passende, eigentijdse inrichting van de bedrijfsomgeving is onderdeel daarvan. Een aantal maatregelen zijn al bekend. Het streven is om, samen met de ondernemers, het parkmanagement uit te breiden naar andere bedrijventerreinen. Vóór eind 2007 zijn er masterplannen voor de vitalisering van de terreinen Nieuwkuijk en Groenewoud en er is een overkoepelende visie voor alle terreinen.

Advies en draagvlak

De Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) zal daarbij ondersteuning verlenen. Door bemiddeling van de BOM is een extern procesmanager, Gé Wagemakers, aangetrokken voor deze opdracht. Hij zal inhoudelijk adviseren en draagvlak voor gemeenschappelijke oplossingen verwerven bij ondernemers en hun organisaties en bij de gemeente. Geplaatst op: 6 september 2007