Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Putten - dodelijk ongeval bij station Putten              |
Een 20-jarige jongeman uit Kampen is donderdagavond 6 september om het leven gekomen bij een ongeval bij het station in Putten. Hij trachtte het spoor over te steken en werd gegrepen door de intercity Nijkerk-Harderwijk.

Het ongeval gebeurde omstreeks 19.15 uur. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat de jongeman aan het eind van het met een schrikhek afgesloten perron naar benenden is gesprongen om in de richting van de iets verderop gelegen spoorwegoverweg te gaan. Hier stonden zijn klasgenoten met wie hij op een schoolkamp in Putten verbleef, te wachten bij de gesloten overwegbomen.

Het slachtoffer werd nadat een eerste trein richting Amersfoort gepasseerd was, gegrepen door de uit de andere richting komende intercity. De jongeman was op slag dood en het treinverkeer is geruime tijd gestremd geweest in verband met het bergen van het slachtoffer en het in te stellen politieonderzoek.

De klasgenoten zijn in een nabij gelegen horecagelegenheid door medewerkers van het Bureau Slachtofferhulp opgevangen. Het treinpersoneel is door de eigen dienst opgevangen.

Dit bericht kon niet eerder worden vrijgegeven in verband met in kennis stellen van de familie.

Einde bericht


---


---


---

---- --