Gemeente Lelystad

Patrick Tetteroo geïnstalleerd als nieuwe wethouder

CDA'er Patrick Tetteroo is tijdens de openbare raadsvergadering van donderdag 6 september geïnstalleerd als nieuwe wethouder van het Lelystadse college van burgemeester en wethouders.

Tetterro is de opvolger van Jan de Vries, die 4 september officieel afscheid heeft genomen.

Korte biografie

Drs. P.W. Tetteroo (40), geboren in Den Haag, is sinds december 2004 woonachtig in Lelystad. Hij studeerde in 1996 af in de juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Leiden. Hij is gehuwd en heeft twee kinderen.

Patrick Tetteroo is sinds 2001 werkzaam geweest als adviseur van de Raad voor het openbaar bestuur (Rob) en de Raad voor de financiële verhoudingen (Rfv), twee wettelijke onafhankelijke adviesorganen van regering en parlement. Hij begon zijn loopbaan in 1995 als beleidsmedewerker van de CDA-bestuurdersvereniging en als bureauredacteur van het maandblad Bestuursforum, een uitgave van de CDA-bestuurdersvereniging. Van 1999 tot 2001 was hij werkzaam als stafmedewerker van het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA, belast met de sector openbaar bestuur.

Voormalig CDA-raadslid

Hij is sinds 1985 lid van het CDA en was voor zijn partij bestuurlijk actief in zijn voormalige woonplaatsen Rijswijk (Z.H.) en Den Haag. Na zijn verhuizing naar Lelystad in 2004 was hij lid van de commissie voor het lokale verkiezingsprogramma 2006-2010. Bij de jongste raadsverkiezingen in maart 2006 werd hij gekozen tot lid van de gemeenteraad van Lelystad. Binnen de CDA-fractie was hij woordvoerder voor financiën, sociale zaken, economische zaken, onderwijs, jeugd en kinderopvang, stadsbeheer en wijkontwikkeling.

Nieuw raadslid

Carlo Braaf neemt de plek van Tetteroo in als raadslid van de Lelystadse CDA-fractie. Braaf is daarvoor ook tijdens de raadsvergaderig geïnstallerd.

---