Gemeente Schiedam


Augustus

Workshops digitale fotografie

In september staat de Schiedamse Bibliotheek Stadserf in het teken van digitale fotografie. Fotograaf Norbert Boeren verzorgt twee avonden over dit onderwerp.

Donderdag 6 september gaat de lezing over de verschillende typen digitale cameras. Overweegt u een digitale fotocamera aan te schaffen? Kom dan naar deze informatie avond.

Norbert Boeren toont verschillende cameras. De drie meest belangrijkste digitale types komen aan bod: de compact camera, de hybride (net niet spiegelreflex camera) en de spiegelreflex camera met verwisselbare objectieven. Wat zijn de mogelijkheden en de plus- en minpunten van de verschillende typen cameras.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een camera wat is belangrijk en wat niet? Foto van der Waal is aanwezig met verschillende cameras die u dan kunt bekijken.

Donderdag 20 september zal de avond gaan over digitale infrarood fotografie

Iedereen kent wel het infrarode foto effect, waar je zwart-wit opnames ziet met bomen die wit zijn en de lucht zwart. Ook de kerkhof infrarood fotos zullen mensen wel kennen. Het geeft een soms sprookjesachtig, soms spannend effect aan fotos.

Tot 2000 moest dit d.m.v. speciale filmpjes en vooral op gevoel van de fotograaf gebeuren. Heden ten dagen kan het met bijna iedere digitale camera, de ene is er meer geschikt voor dan de andere.

Maar heb je een camera die mooie infrarode plaatjes kan schieten dan gaat een wereld open en kun je veel experimenteren met deze techniek. Tijdens deze workshop kunt u zien hoe u uiteindelijk als beginner een ervaren infrarood fotograaf wordt, want zoals altijd: oefening baart kunst. Deze avond maakt u kennis met deze techniek.

Voor iedere bezoeker is er bovendien een stukje infrarood folie materiaal zodat u thuis direct aan de slag kan zonder veel kosten te maken.

De avonden vinden plaats in Bibliotheek Stadserf en beginnen om 19.30 uur. De entree voor 6 september bedraagt 5,00, voor 20 september 7,50. Leden van Bibliotheek Waterweg ontvangen op vertoon van hun lidmaatschapspas 2,50 korting.

Kaarten zijn te koop bij Bibliotheek Stadserf en Bibliotheek Noord, Bachplein 589. Reserveren kan bij Greet van Norde, 010-2465724 of gh.v.norde@schiedam.nl