Gemeente Lopik

Benschop-Oost

Woningbouw in Benschop-Oost

De gemeente Lopik wil samen met Van Hoogevest Ontwikkeling uit Amersfoort een nieuwe woonbuurt aan de oostzijde van Benschop ontwikkelen. Op 6 september houdt de gemeente Lopik een informatieavond over de plannen voor de inwoners van Benschop. De avond vindt plaats in het dorpshuis (Oranje Nassaustraat 31 te Benschop ) en begint om 20.00 uur.

De gemeente Lopik wil graag woningen bouwen in Benschop. Extra woningen zijn nodig om de kern vitaal te houden en om jong en oud ook in de toekomst de mogelijkheid te bieden om te wonen in Benschop. De gemeente en de projectontwikkelaar willen gezamenlijk een mooie woonbuurt ontwikkelen op dit terrein. De gemeente en de ontwikkelaar willen de bewoners van Benschop nu al informeren over de voornemens. Dat biedt gelegenheid om ook de wensen van Benschop te verwerken in de plannen.

Inwoners kunnen helpen bij maken ontwerp

Tijdens de informatieavond vertellen betrokkenen hoe de gemeente Lopik en de ontwikkelaar de komende periode de woonbuurt willen ontwerpen. Bewoners van Benschop kunnen zich aanmelden voor een ateliergroep. Deze ateliergroep voorziet de stedenbouwkundige tijdens het maken van het ontwerp voor de woonbuurt van informatie, ideeën en suggesties. Dit najaar willen de gemeente en de ontwikkelaar een voorlopig ontwerp presenteren tijdens een nieuwe informatieavond voor de bewoners van Benschop.

Woningbehoefte aangeven via website
Op 6 september starten we met een website om de woningbehoefte in Benschop te peilen. Via een link op deze pagina kunnen mensen uit Benschop en omgeving vanaf 6 september 2007 aangeven of zij mogelijk in de toekomst een nieuwe woning willen kopen in Benschop Oost. Daarbij kunnen zij aangeven naar welk soort woning hun voorkeur zou uitgaan. Op deze wijze kunnen we peilen wat de behoefte is.