Rechtbank Breda


Persaanmeldingen uitspraak zaak C

Op donderdag 6 september om 10.00 uur is bij de rechtbank Breda de uitspraak in de strafzaak tegen C. die verdacht wordt van moord op de 8-jarige scholier op 1 december 2006 in Hoogerheide.

In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal wordt alle pers (dus ook schrijvende pers) verzocht zich vooraf aan te melden. We ontvangen die aanmeldingen graag uiterlijk op dinsdag 4 september om 12.00 uur. Pers die zich heeft aangemeld, krijgt toegang tot de zittingszaal voor zover het aantal beschikbare plaatsen dit toelaat. Per medium wordt in beginsel één verslaggever toegelaten tot de zittingszaal. Is de zittingszaal vol, dan is er voor pers nog de mogelijkheid om de behandeling te volgen in een zaal met videoverbinding.
Toegang tot beide zalen is alleen mogelijk op vertoon van een perskaart.

Filmopnamen zijn mogelijk. In verband met de beperkte ruimte in de zittingszaal zal bij meerdere aanmeldingen voor opnamen een poolregeling moeten worden afgesproken.
Er mogen geen opnamen worden gemaakt van de verdachte.

In het publieke gedeelte van het gebouw is filmen, fotograferen en het maken van geluidsopnamen verboden. Voor eventuele interviews met bij de zaak betrokkenen zijn op aanvraag aparte ruimtes beschikbaar. Twee perskamers zijn als werkruimten beschikbaar.

Meer informatie en aanmeldingen: rechtbank Breda, Communicatie, Eefje van den Broek of Cynthia Hendrix, tel. 076-5311797, e-mail communicatie.breda@rechtspraak.nl.

Zie voor de regels t.a.v. media in gerechten ook de Persrichtlijn gerechten 2003.

Bron: Rechtbank Breda
Datum actualiteit: 29 augustus 2007