Gemeente Woerden


* Persberichten

Eerste schets Wmo beleidsplan gereed

30 aug 2007
De eerste schets van het Wmo beleidsplan ligt klaar. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vraagt gemeenten een vierjarig beleidsplan te maken waarin zij de maatregelen beschrijven die nodig zijn voor mensen met een ondersteuningsvraag.
Het maatschappelijke doel van de Wmo is: meedoen. Meedoen van álle burgers aan álle facetten van de samenleving, al of niet geholpen door vrienden, familie of bekenden. En als dat niet kan, is er ondersteuning vanuit de gemeente. De Wmo heeft betrekking op verschillende voorzieningen zoals hulp bij het huishouden, ondersteuning bij mantelzorg en voorzieningen nodig bij het zelfstandig wonen van ouderen en mensen met een beperking.

Wilt u meepraten?
De schets van het Wmo beleidsplan wordt donderdag 6 september met verschillende organisaties besproken tijdens een Wmo Breed Overleg. In dit overleg zitten betrokken organisaties die vanuit hun achterban belang hebben bij een goed beleidsplan Wmo. Het overleg begint om 16.00 uur in het Stadhuis van Woerden. De uitnodigingen voor het Wmo Breed Overleg zijn inmiddels verzonden.

Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen maar wel geïnteresseerd zijn om deze bijeenkomst bij te wonen dan kunt u contact opnemen met Jacqueline Scheenstra, secretaris van het Wmo Breed Overleg, (0348) 428 478 of met Gerard Schill, voorzitter van het Wmo Breed Overleg, (0348) 414 868 of via e-mail: g.e.schill@zonnet.nl.

Beschikbare bestanden:

* Eerste schets beleidsplan Wmo (pdf-bestand, 69kB)

Om dit bestand te kunnen openen heeft u Adobe Acrobat Reader nodig (klik op onderstaand logo om dit programma te downloaden)

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden | tel. (0348) 428 911 | stadhuis@woerden.nl |