Ecosave biedt China uitzicht op schoon drinkwater

06/09/2007 10:21



Ecosave



Amsterdam (6 september 2007) - China heeft concrete belangstelling voor Nederlandse techniek om zijn ruim 1 miljard inwoners schoon drinkwater te bezorgen. Een delegatie van twintig Chinese waterbeheerders bezoekt momenteel ons land om zich te oriënteren.

Een van de bedrijven die op de interesse van China mag rekenen is het watertechnologiebedrijf Ecosave in Biddinghuizen (Flevoland). Donderdag 6 september om 15.00 uur ontvangt Ecosave het bezoek uit China.

Ecosave biedt inventieve oplossingen voor waterbesparing, regenwateropvang, riolering en afvalwaterzuivering. De kracht van de producten is dat ze relatief goedkoop zijn en daardoor al snel toepasbaar in elk huishouden.

Drinkwaterprobleem China

Schoon (drink)water is een van de grootste problemen in het huidige China. Vooral rond de grote steden is sprake van zo'n snelle industrialisatie dat een onhoudbare druk op het milieu dreigt. Afvalwater uit de industrie wordt rechtstreeks in de rivieren gedumpt, dezelfde rivieren waaruit de Chinezen ook hun (ongezuiverde) drinkwater halen.

Om het waterbeheer in China op orde te krijgen zijn enorme investeringen nodig. De autoriteiten in Beijing geven aan dat daarvoor het geld en de kennis ontbreekt. Vanuit die constatering kijkt China rond in Nederland, wereldwijd een voortrekker op het gebied van waterbeheer en waterzuivering.

Ecosave oplossingen

De Chinese delegatie bekijkt bij Ecosave een reeks mogelijkheden. Met eenvoudige, goedkope waterbesparende technieken is in elke woning al veel te winnen. Het gaat daarbij om speciale douchekoppen, waterloze toiletten, afvalwater reinigende technieken en mogelijkheden om regenwater opnieuw te gebruiken.

Voor grootschaliger waterbeheer kijken de Chinezen naar het Ecoroll waterzuiveringssysteem, dat een betaalbare oplossing is voor iedereen die niet op de riolering is aangesloten. Ecoroll is gebaseerd op aërobe biofilmdynamiek en neemt door een ingenieuze opstelling van de opeenvolgende stappen maar weinig ruimte in.

Over Ecosave

Ecosave, opgericht in 1992, is gespecialiseerd in watertechnologie (integraal waterbeheer, waterbesparing, regenwateropvang, afvalwaterbehandeling). Het bedrijf is een dochter Water Indus CV hetwelk een werkmaatschappij is van Indus Corporation Nederland CV, een industriële onderneming die innovatie in economie en ecologie op rendabele en geloofwaardige wijze weet te combineren.

Voor meer informatie over beide ondernemingen kunt u terecht op de volgende websites:

Ecosave - www.ecosave.com

Noorderbaan 25, 8256 PP Biddinghuizen

Tel: +31(0)321 332 038

Indus Corporation - www.induscorp.nl

Lange Stammerdijk 12, 1109 BN Amsterdam

Tel: +31(0)6 438 910 92





http://www.ecosave.com