Persberichten Lekstroom, 10.35 uur

Utrecht, 06-09-2007

Winkeldief met alarmpistool aangehouden

NIEUWEGEIN Op het Muntplein is woensdag een verdachte van winkeldiefstal aangehouden. De 33-jarige man uit Nieuwegein werd omstreeks 16.30 uur door een beveiliger aangehouden omdat hij een pakje sigaretten stal. De politie werd gewaarschuwd en agenten zagen dat de man iets probeerde te verstoppen. Het bleek een klein alarmpistool te zijn. Het wapen is in beslag genomen. De man staat te boek als veelpleger en is in verzekering gesteld.

Kop-staartbotsing

LOPIK Een man (gegevens onbekend) is woensdag gewond geraakt bij een aanrijding op de Ir. Enschedeweg. Omstreeks 12.15 uur kreeg de politie een melding van het ongeval. Toen agenten ter plaatse kwamen, ontfermde ambulancepersoneel zich al over één van de betrokken weggebruikers. De man is met ernstige nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Het bleek dat een 50-jarige bestuurder van een bestelauto uit Kedichem achter de automobilist reed. De automobilist remde af voor verkeer op de rotonde en de bestuurder van de bestelbus kon niet meer op tijd remmen. Een kop-staartbotsing was het gevolg.

Verdachte van woninginbraak aangehouden

NIEUWEGEIN - De politie heeft woensdag 5 september kort na middernacht een 17-jarige inwoner van Utrecht aangehouden op Geinoord. De Utrechter wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een woning gelegen aan de Weegbree.

De bewoner kwam rond middernacht thuis en zag twee personen uit zijn tuin komen met onder hun arm een lcd-scherm. De Nieuwegeiner vermoedde een inbraak in zijn woning en belde de politie waarbij de signalementen werden doorgegeven. Bij het achtervolgen van het tweetal splitsten zij zich op. De Nieuwegeiner bleef de persoon met het lcd-scherm volgen, maar verloor hem uit het oog. Wel vond hij op de vluchtweg, in de bosjes, de uit zijn woning afkomstig lcd-scherm terug. De gewaarschuwde politie stelde met vier eenheden een onderzoek in en kamde de wijk uit. Kort daarna zagen politiemensen de 17-jarige Utrechter lopen en hij voldeed aan het opgegeven signalement. De andere persoon werd niet meer aangetroffen. De Utrechter werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor en is inmiddels in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuige(n) van de inbraak. Zij kunnen bellen naar het bureau Nieuwegein via telefoonnummer 0900 8844.

Man gewond

IJSSELSTEIN Een 86-jarige man uit IJsselstein is woensdag ten val gekomen en gewond geraakt toen hij werd aangereden door een bestelbus. De man liep met zijn rollator over de stoep aan de Neptunus. Een 36-jarige bestuurder van een bestelbus (uit Utrecht) had net een pakketje afgegeven en wilde wegrijden. Hij zag daarbij de man over het hoofd, die door de aanrijding ten val kwam. De 86-jarige man liep een hoofdwond op en is behandeld door ambulancepersoneel. Hij hoefde niet naar het ziekenhuis.