Persberichten Rijn & Venen, 10.35 uur

Utrecht, 06-09-2007

Kockengenaren aangehouden voor geweld

KOCKENGEN De politie heeft woensdag 5 september vier inwoners van Kockengen (variërend in leeftijd van 16, 17 en 18 jaar) aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging. Het geweld vond vrijdag 24 augustus omstreeks 18.00 uur plaats op de Zwanebloem in Kockengen. Daarbij was een 20-jarige man uit Vleuten diverse keren geslagen en geschopt waardoor hij een blauw oog en een opgezwollen gezicht opliep.

Na het incident deed de Vleutenaar aangifte en stelde de politie een onderzoek. Op basis van de aangifte en een getuigenverklaring kon de identiteit van het viertal worden achterhaald. Ze zijn woensdagmorgen 5 september aangehouden. De vier bekenden hun aandeel in de openlijke geweldpleging. Ze verklaarden dat de Vleutenaar enige jaren geleden een mobiele telefoon had gestolen en dat zij hem dat nu betaald wilden zetten. Na afronding van het onderzoek en het opmaken van een proces-verbaal werd het viertal in vrijheid gesteld. Zij werden van het bureau opgehaald door hun geïnformeerde ouders.

Jonge dievegges

WILNIS Twee meisjes uit Wilnis zijn woensdag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De meisjes, 14 en 15 jaar oud, werden in een supermarkt aan de Molmlaan betrapt op het stelen van chocola. De meisjes rekenden een aankoop af, maar vergaten twee repen in hun tassen op de band te leggen. De politie werd ingeschakeld en nam de meisjes mee naar het bureau. Daar werden hun ouders in kennis gesteld en besloten dat ze een Halt-straf zullen uitvoeren.