Persberichten stad Utrecht, 10.45 uur

Utrecht, 06-09-2007

Aanrijding letsel veroorzaker rijdt door

UTRECHT Op de Cartesiusweg vond in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 september een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 00.05 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Cartesiusweg. Ter plaatse troffen agenten een 18-jarige vrouw uit De Meern op de grond aan. De vrouw lag naast haar bromfiets en wist niet goed meer wat er gebeurd was. Mede door getuigen werd aangegeven dat de vrouw vermoedelijk was aangereden en de veroorzaker niet gestopt was. Het slachtoffer werd met een zware hersenschudding naar het ziekenhuis gebracht.

Later herinnerde de vrouw zich weer dat zij inderdaad was aangereden. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht zuid, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond op de Timmerstraat een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 18-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 23.45 uur aangesproken door een man. De man doorzocht zonder enige aanleiding de tas van de Utrechter. De onbekende man pakte de GSM van het slachtoffer en gaf aan dat hij deze wel weer een keertje terug zou krijgen. Daarna kreeg het slachtoffer plotseling een klap in zijn gezocht en verdween de verdachte. De politie is op zoek naar deze man. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Snelheidscontrole

UTRECHT Op de C.H. Letschertweg heeft de politie woensdagmiddag een snelheidscontrole uitgevoerd.

Tussen 13.45 en 16.00 uur werden 1720 voertuigen gecontroleerd. Voor 63 bestuurders schreef de politie een bekeuring uit voor het overschrijden van de maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op het Zandpad heeft de politie in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 september een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerde agenten omstreeks 01.50 uur een bestuurder op het Zandpad. Na een eerste blaastest bleek dat de 34-jarige automobilist uit De Bilt te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 280 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van een uur werd hij weer naar huis gestuurd.

Straatroof

UTRECHT Op de Lijnmarkt vond woensdagavond een beroving plaats waarbij een man het slachtoffer werd.

Even na zes uur liep een 20-jarige man over de Lijnmarkt. Ter hoogte van het stadhuis kwamen twee jongens langs de man fietsen en trokken in het voorbijgaan zijn tas uit zijn handen. Het tweetal fietste daarna hard weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met het bureau Paardenveld, tel.: 0900 88 44.