Politie Groningen

Donderdag 6 september 2007

Provincie Groningen, 06-09-2007

Scheemda: motorrijder onderuit

Een 22-jarige motorrijder uit Nieuwolda is woensdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De man reed de oprit van de A7 bij Scheemda op, maar reed in een rechtdoor. Hij verloor vervolgens de macht over het stuur en viel van zijn motor. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie.

Ter Apel: bromfietser rijdt tegen stilstaande vrachtwagencombinatie

Een 18-jarige bromfietser uit Ter Apel is woensdagmiddag gewond geraakt op de Oosterstraat in zijn woonplaats. De jongeman reed door onbekende oorzaak tegen de achterzijde van een stilstaande vrachtwagencombinatie. Hij raakte daarbij gewond aan zijn arm en zijn gezicht. Een ambulance heeft de bromfietser voor onderzoek meegenomen naar een ziekenhuis. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Usquert: uien gestolen

Een 42-jarige man uit Usquert heeft woensdagavond in een weiland aan de Middendijk in zijn woonplaats een uiendief betrapt. De inwoner van Usquert belde de politie en reed zelf achter de verdachte aan. Agenten gaven de 35-jarige uiendief uit Middelstum op de Dingeweg een stopteken. Deze gaf toe zonder toestemming zon 8 kg uien mee te hebben genomen uit een weiland. De politie maakt proces-verbaal op.

Delfzijl: bromfietscontrole

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen in Delfzijl een bromfietscontrole gehouden. Tijdens de controle werden 30 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Er werden 15 overtredingen geconstateerd. In zes gevallen ging het om snelheidsovertredingen. Twee personen bleken niet over een brommerrijbewijs te beschikken. In een aantal gevallen ging het om bromfietsen waarbij enkele gebreken werden geconstateerd.

Westerkwartier: gordelcontroles

De politie heeft woensdag op verschillende plaatsen in het Westerkwartier gordelcontroles gehouden. Op de Wendtsteinweg in Marum droegen van de 353 paserende voertuigen 13 automobilisten geen veiligheidsgordel. In Zuidhorn werden 446 autos gecontroleerd. Hier werden vijf bekeuringen uitgedeeld. Aan de Molenweg in Niebert werden 53 bestuurders gecontroleerd. Alle bestuurders en inzittenden droegen veiligheidsgordels. Tijdens de controles kregen twee personen een bekeuring voor het niet handsfree bellen.

Groningen: politie vindt harddrugs in woning

Bij een controle van de politie in een woning aan de Reviusstraat in Groningen, zijn woensdagmiddag 30 bolletjes met vermoedelijk cocaïne aangetroffen. Tijdens de inval wisten twee personen uit de woning te vluchten. Een 36-jarige man (woonplaats onbekend) kon na een achtervolging worden aangehouden in de Vondellaan. De andere man wist te ontkomen. De politie onderzoekt de zaak.

Groningen: Stadjer beroofd

Een 41-jarige inwoner van Groningen is dinsdagnacht door twee onbekende mannen beroofd. De twee benaderden de Stadjer Achter de Muur in zijn woonplaats en liepen een stuk met hem op richting de Poelestraat. Een van de verdachten bedreigde het slachtoffer plotseling met een scherp voorwerp. De andere man gooide de Stadjer vervolgens op de grond. Nadat de mannen de jaszak van het slachtoffer hadden doorzocht gingen ze er vandoor. De politie doet onderzoek.

Groningen: huisverbod uitgereikt

De politie heeft woensdagmiddag in de Oosterparkwijk een 22-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij zijn vriendin had bedreigd. Bovendien vernielde hij een deur. De politie wist de man aan te houden en heeft hem meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daar werd hem in het kader van huiselijk geweld een huisverbod uitgereikt.

Groningen: fietsster gewond

Een 24-jarige fietsster uit Groningen is woensdagavond gewond geraakt. De vrouw werd op ht kruispunt van de Dr. C. Hofstede de Grootkade met de Westersingel aangereden door een 40-jarige motorrijdster uit Sappemeer. De fietsster kwam ten val en is met pijn aan haar enkel overgebracht naar een ziekenhuis. De motorrijdster raakte ook uit balans, waardoor ze tegen een auto aanviel. Zij liep hierbij geen letsel op. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: vrouw aangehouden bij vechtpartij

De politie heeft woensdagochtend een 24-jarige vrouw uit Groningen aangehouden toen zij rake klappen uitdeelde aan een 36-jarige inwoonster uit de Stad. De vrouwen waren in gevecht op de Nieuwe Ebbingestraat. De politie ontzette de belaagde vrouw en heeft de vechtjas aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Groningen: lastpak aangehouden

Bij een woning aan de Marwixkade heeft de politie een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De verdachte trachtte de woning van zijn ex-vriendin binnen te komen en hij bedreigde de vrouw. De politie trof de man uiteindelijk op het balkon van de woning aan. De man gedroeg zich zeer agressief en kon na het gebruik van pepperspray worden overmeesterd. In zijn kleding trof de politie een mes aan. De verdachte is ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: pingebruikers beroofd

Bij een pinautomaat op de Grote Markt werd woensdagavond een 19-jarige man uit Groningen beroofd van zijn net gepinde geld. Het slachtoffer werd door een ongeveer 25-jarige blanke man, blond haar en gekleed in een camelkleurige leren jas gevraagd naar de tijd. Toen het slachtoffer op zijn horloge keek werd hij omver geduwd. De verdachte griste het geld uit de pinautomaat en rende weg naar het Kwinkenplein. Een onderzoek in de buurt leverde geen dader meer op. Korte tijd later kwam een inwoonster uit de stad bij de politie met dezelfde ervaring. Beide slachtoffers misten enkele tientjes. De politie waarschuwt pingebruikers en doet onderzoeker naar de mogelijke dader.

Groningen: geluidsapparatuur meegenomen

De politie heeft woensdagnacht de geluidsapparatuur van een 21-jarige Stadjer in beslag genomen. Naar aanleiding van meerdere overlastklachten gingen agenten tot twee keer toe naar de woning van de man aan de Grote Markt. Bij de tweede maal werd de verdachte duidelijk gemaakt dat zijn apparatuur werd meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces verbaal op tegen de bewoner.

Groningen: diefstal koper

Vanaf de bouwplaats van het voormalig voetbalstadion aan de Zaagmuldersweg is in de afgelopen periode een grote hoeveelheid koper weggenomen. Vermoedelijk gaat het om de diefstal van enkele honderden meters koper met een waarde van meer dan tienduizend euro. De verdachten zijn het terrein opgeklommen door over de hekken te klimmen. De politie stelt een buurtonderzoek in.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Aduard, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1697, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 93 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 607, aantal overtredingen: 118, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Vierhuizen, Panserweg: aantal geregistreerde voertuigen: 242, aantal overtredingen: 20, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 604, aantal overtredingen: 71, hoogst gemeten snelheid: 77 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1337, aantal overtredingen: 77, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.