Politie Haaglanden

Persberichten 6 september

Haaglanden, 06-09-2007

Preventief fouilleeractie in Den Haag
Den Haag In het gebied rondom om het Hollands Spoor heeft Politie Haaglanden woensdag 5 september 2007 een preventief fouilleeractie gehouden.

Tijdens de actie van 17.00 tot 23.00 uur werden in het aangewezen gebied al de passanten, die gebruik maakten van de tram lijn 11,12 en 9 gefouilleerd op de aanwezigheid van verboden wapens. In totaal werden 997 personen gefouilleerd.

Resulaat:
Er werden zeven aanhoudingen verricht. Een voor het bezit van steekwapens, een voor het bezit voor pepperspray en twee voor verboden drugsbezit. Drie personen werden aangehouden voor overtredingen van de Algemeen Plaatselijke Politieverordening (APV). De verdachten werden na verhoor op één na naar huis gezonden. Een verdachte stond nog voor 60 dagen gesignaleerd en werd ingesloten.

Langzame bestuurder heeft schulden
Den Haag Surveillerenden politieagenten zagen donderdagochtend 6 september rond 01.00 uur een 32-jarige Hagenaar tergend langzaam over de Stationsweg rijden en besloten hem te controleren. De test op alcohol doorstond hij goed, maar hij bleek nog wel voor bijna 3000 euro aan boetes open te hebben staan. Dit bedrag rekende hij af. Daarmee was de kous voor de man nog niet af. Hij had ook nog twee weken celstraf open staan en werd direct ingesloten.

Slaapplaats gezocht
Den Haag Een 25-jarige Hagenaar zocht woensdagavond 5 september rond 23.50 uur een slaapplaats. Hij besloot een hek om te duwen en een bouwterrein te betreden. De politieagenten namen hem mee naar het politiebureau en gaven hem een bekeuring. Uit onderzoek bleek dat de verdachte een bekende was van de politie en nog een celstraf open had staan. Hij had zijn slaapplaats dus alsnog gevonden.

Mannen beroven 18-jarige
Den Haag Tjidens het wachten op de tram werd een 18-jarige Haagse vrouw woensdag 5 september rond 21.30 uur beroofd van haar handtas. Een jongen op een skatefiets passeerde haar meerdere malen aan de voorzijde. Haar aandacht was daar op gericht toen zij een ruk aan haar tas voelde. Twee donkergetinte mannen renden weg met haar handtas en ook de jongen op de skatefiets ging met hen mee op de vlucht in de richting van de Bierkade. Was u getuige van deze beroving? Of heeft u andere informatie die de politie helpt bij het opsporen van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Hoefkade via: 0900 8844. Liever anoniem? Bel dan met de Meld Misdaad Anoniem via: 0800 -7000.

Wildplasser in de val
Den Haag Een 35-jarige man uit Houston besloot in de nacht van dinsdag 5 op woensdag 6 september rond 01.00 uur zijn behoefte te doen in een poort van de Jan Hendrikstraat. Hij zag daarbij over het hoofd dat deze poort ook de uitgang van het politiebureau was. De man kreeg een bekeuring voor het wildplassen die hij direct moest afrekenen.

Verdachte claimt gestolen aanhanger
Den Haag Een 44-jarige Hagenaar gaf twee vrienden woensdag 5 september rond 13.00 uur de opdracht zijn aanhangwagen op te halen aan de Riouwstraat. Terwijl de vrienden dit aan het doen waren, werden zij gecontroleerd door de politie. De aanhangwagen bleek als gestolen gesignaleerd te staan. De 44-jarige was dus niet de eigenaar. De Haagse verdachte kwam op de locatie en werd aangehouden. Aan het politiebureau bleek hij de aanhangwagen via via te hebben gekocht. Hij kreeg een proces-verbaal voor heling. De aanhangwagen is veiliggesteld en wordt opgehaald door de rechtmatige eigenaar.

Scooterrijders beroven beller
Den Haag Toen een 42-jarige Hagenaar op de Bezuidenhoutseweg op woensdag 5 september rond 16.15 uur aan het bellen was, werd hij beroofd door twee lichtgetinte jongens op een zwarte scooter. De bijrijder rukte de mobiele telefoon uit de handen van het slachtoffer. De mannen waren rond de 18 jaar. De bestuurder had een tenger postuur en droeg een wit petje en zwarte kleding. De bijrijder had een stevig postuur en lang krullend haar met bakkenbaarden, welke vanonder zijn donkerkeurige petje kwamen. Ook hij droeg donkere kleding, maar met daaronder witkleurige gympen. Was u getuige van deze beroving? Of heeft u informatie de de politie helpt bij de opsporing van de verdachten? Belt u dan met de recherche van politiebureau Hoefkade via: 0900 8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800- 7000.

Verdachte inbraak bouwkeet aangehouden
Loosduinen/Den Haag Politieagenten hielden donderdagochtend 6 september om 01.30 uur een 39-jarige Hagenaar aan. De man werd betrapt op het moment dat hij een bouwkeet openbrak en hierna wilde wegrijden. Politieagenten zagen dat de man een bouwlamp had weggenomen, ontkennen had vervolgens niet zoveel zin meer. De man werd voor nader verhoor ingesloten.

Het zwarte schaap
Den Haag Een zwart schaap zocht op woensdag 5 september omstreeks 18.30 uur zijn vrijheid en ontsnapte uit de kinderboerderij aan het Finnenburg. Een politieagent wist met behulp van een touw het beestje te vangen en bracht het protesterende en blatende dier weer terug naar zijn wei.

Dronken bromfietser aangehouden
Wassenaar Politieagenten hielden woensdag 5 september om 18.30 uur een 46-jarige bromfietser uit Noordwijkerhout aan. De man reed over de Zijdeweg en stapte bij het zien van enkele agenten plotseling af. Agenten die de man vervolgens aanspraken, constateerden dat hij teveel had gedronken. De man moest mee naar het bureau. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. Aan het bureau bleef de man recalcitrant en weigerde hij de verplichte blaastest. De politie maakte tegen de man proces-verbaal op.

Fietser botst frontaal op auto
s-Gravenzande/Westland Een 38-jarige fietser uit Poeldijk botste woensdag 5 september om 09.30 uur frontaal op een tegemoet komende personenauto. De vrouw reed over de Bonnenlaan en nam naar alle waarschijnlijkheid de binnenbocht waar op dat moment een auto reed. De vrouw werd met diverse verwondingen vervoerd naar een ziekenhuis. Zij werd ter observatie opgenomen.

Man valt tijdens werkzaamheden
s-Gravenzande/Westland Een 29-jarige inwoner uit Maassluis viel woensdag 5 september om 10.40 uur tijdens werkzaamheden in een warenhuis aan de Maasdijk van circa vijf meter hoogte naar beneden. De man werd met een flinke hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Auto te water
Den Hoorn/Midden Delfland Een 39-jarige automobilist uit Kwintsheul belandde woensdag 5 september om 17.10 uur met zijn auto te water. De man reed over de Woudseweg en kreeg een hypo, verloor hierna de macht over het stuur en reed pardoes het water in. De man kwam met de schrik vrij.

Duur boortje
Wateringen/Westland Beveiligingspersoneel van een bouwmarkt aan de s-Gravenzandseweg betrapte woensdag 5 september om 15.30 uur een 21-jarige Hagenaar op winkeldiefstal. De man nam enkele boortjes mee zonder te betalen. De man kreeg aan het politiebureau een bekeuring van 130 euro.

Hoge nood eindigt in de cel
Delft Politieagenten zagen woensdag 5 september om 21.00 uur dat een man zijn blaas leegde op het Laantje van Mater nabij het NS-station. Nog voor zij de man konden aanspreken, zagen zij dat hij enkele fietsen omgooide en vervolgens verder liep. Nadat zij hem hadden achterhaald bleek dat hij nog één dag hechtenis te goed had. Hij mocht aan het bureau zijn zonden overdenken.

Klaar voor de winter
Delft Een 34-jarige Rotterdammer trachtte woensdag 5 september om 17.45 uur bij een winkel aan de Gasthuislaan een jas weg te nemen. De man pakte een lederen jack van het rek en trok deze aan. Kennelijk verwachtte de man een koude winter. Hij pakte namelijk nog een jas en trok die over de andere heen waarna de man naar buiten liep. De beveiliging had de man echter in de gaten en hield hem direct aan. Hij kreeg een proces-verbaal en wordt voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Inbreker aangehouden
Zoetermeer Een bewoner van het Wilgenplein belde donderdagnacht 6 september om 02.20 uur de politie omdat zij beneden in haar woning gestommel hoorde. Politieagenten zagen in de buurt van de woning een man lopen die zich verdacht gedroeg. Toen hij de agenten zag, rende de man echter hard weg en verdween in de omgeving. Een uitgebreide zoekactie met een politiehond leverde aanvankelijk niets op. De man leek in het niets te zijn verdwenen. Toen een van de agenten na geruime tijd, nogmaals besloot de omgeving te controleren, kwam de weggelopen man uit een voortuin aan lopen. De 19-jarige man uit Den Haag is aangehouden. De politie onderzoekt de zaak verder.

Mislukte oplichting
Zoetermeer Twee broers (15 en 20) jaar trachtten woensdag 5 september om 15.00 uur een winkel in elektronica aan de Burgemeester van Leeuwenpassage op te lichten. Het duo wilde een laptop aan te schaffen en had het apparaat van een goedkopere prijsstikker voorzien. Toen zij door kregen dat zij in de gaten werden gehouden, was het al te laat. Beveiligingspersoneel hield het tweetal aan en droeg ze over aan de politie. De politie onderzoekt de zaak en de broers werden voor nader verhoor ingesloten.