Persberichten 06/09 ochtend

regio, 06-09-2007

Noordwijk Inbraak in caravans De beheerder van een camping langs de Langevelderlaan heeft woensdagmorgen 5 september een 29 jarige man uit Lask (P) betrapt toen deze inbrak in een caravan. De man had hier een raam ingeslagen om binnen te komen. De beheerder kon voorkomen dat de verdachte via de voordeur de caravan verliet en hield hem aan. De politie werd gebeld waarna de verdachte werd overgedragen. De verdachte had in nog drie andere caravans ingebroken. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggenomen. In één van de caravans had de verdachte meerder blikjes bier uit de koelkast leeggedronken.

Oegstgeest Diefstal uit woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Valkenburgerveerpad. De inbraak werd woensdag 5 september rond 23.50 uur ontdekt en kan zijn gepleegd vanaf zondag 2 september. Een ruit van de keuken was vernield. Uit de woning zijn diverse goederen gestolen zoals een flatscreen televisie, een stereotoren, een dvd-videorecorder, Boedha beelden, een herenhorloge, een laptop, pinter en computer. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Leiden Rijbewijs kwijt na snelheidsovertreding Een 27 jarige automobilist uit Leiden moest woensdagavond 5 september zijn rijbewijs inleveren na een door hem op de Plesmanlaan gepleegde snelheidsovertreding. Rond 21.25 uur werd hij daar geklokt met een snelheid van 112 km/h. Ter plaatse mag niet harder gereden worden dan 50 km/h. De politie nam het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Leiden Diefstal uit woningen De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Rembrandstraat en een woning aan de Andrej Sacharovstraat. De inbraken vonden plaats tussen woensdagavond 5 en donderdagmorgen 6 september. Met het openbreken van een deur en het openen van een niet afgesloten schuifdeur werd de toegang tot de woningen verkregen. Er zijn diverse goederen gestolen zoals een lcd-televisie, een laptop, een digitale camera, mobiele telefoons en sieraden. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Voorschoten Inbraak in woning Twee nog onbekend manen van rond de 25 jaar pleegden donderdag 6 september een inbraak in de woning aan de Grieglaan. De 94 jarige bewoonster werd rond 03.45 uur wakker van gestommel in haar kamer. Daar liepen de mannen. Ze gebood de mannen weg te gaan en belde de politie. De politie trof de mannen niet meer aan. Vandaag wordt verder bekeken of er iets is gestolen. De politie zet het onderzoek voort.

Alphen a/d Rijn Aanrijding Woensdag 5 september rond 17.45 uur gebeurde op de N11 een kop-staart-botsing tussen twee autos. Een 33 jarige automobiliste uit Haarlem wist niet op tijd tot stilstand te komen voor een voor haar afremmende auto die bestuurd werd door een 35 jarige vrouw uit Woerden. De Woerdense raakte gewond en is met onbekend letsel overgebracht naar het Hofpoort Ziekenhuis in Woerden.

Boskoop Diefstal uit woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan de Zonnedauw. De inbraak vond overdag op woensdag 5 september plaats. Een voordeur werd opengebroken. Uit de woning is een bankpas en een fotocamera gestolen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Waddinxveen Sigaretten gestolen uit boekwinkel Een nog onbekende hoeveelheid sigaretten is donderdag 6 september rond 01.40 uur bij een inbraak in een boekwinkel aan de Passage gestolen. Een ruit van de winkel werd vernield om binnen te kunnen komen. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Nieuwerkerk a/d IJssel Diefstal uit woning De politie doet onderzoek naar de inbraak in een woning aan het Bizetpad. De inbraak vond in de ochtend van woensdag 5 september plaats. Een voordeur van de woning werd opengebroken. Uit de woning is een laptop en geld gestolen. Van de dader(s) ontbreek nog ieder spoor.

Gouda Diefstal uit woning De politie doet onderzoek naar de diefstal van een tas met inhoud uit een woning aan de Vossenburchkade. Donderdag 6 september rond 04.30 uur hoorden de bewoners die boven lagen te slapen, dat de achterdeur dicht werd gedaan. Beneden ontdekte men dat de tas weg was. Hoe de inbreker binnen wist te komen is nog niet bekend. Van hem ontbreekt nog ieder spoor.

Gouda Man beroofd op station Goverwelle Een 54 jarige man uit Gouda is woensdag 5 september even na 06.00 uur op het station Goverwelle beroofd van zijn portemonnee. De Gouwenaar stond bij de kaartjesautomaat toen hij door twee jonge mannen met een mes werd bedreigd. Deze twee personen hadden even daarvoor op de trap van de fly-over gezeten. De twee eisten zijn portemonnee en gingen er vervolgens met de buit vandoor. De twee overvallers, met een Noord-Afrikaans, uiterlijk renden langs de school, over het fietspad van de Goverwellesingel in de richting van winkelcentrum Goverwelle. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden. Met name is zij op zoek naar een persoon die voor de Gouwenaar bij de Kaartjesautomaat stond. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900 8844.

Waddinxveen Bedrijfsinbraak In de nacht van dinsdag 4 op woensdag 5 september is ingebroken in een bedrijf aan de Noordstaring. De deur van het kantoor werd opengebroken waarna deze ruimte werd doorzocht. Er werden enkele laptops, gsms en een navigatiesysteem gestolen. De politie stelt een onderzoek in. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

Ouderkerk aan den Ijssel Diefstal fiets uit tuin De politie heeft na een melding van diefstal van een fiets een 29 jarige Rotterdammer aangehouden. Een bewoonster van een woning aan de Marijkestraat zag hoe een man s middags haar achtertuin inliep, haar fiets pakte en wegreed. De bewoonster riep naar de man waarop deze laatste iets mompelde. De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar de man echter hij werd niet meer aangetroffen. Kort hierna kreeg de politie een melding van een verdachte situatie. Een onbekende man was een leegstaande woning aan de Ijsseldijk Noord binnengedrongen. Het opgegeven signalement bleek overeen te komen met het signalement van de dief. De man werd in de tuin van deze woning aangehouden. De fiets had hij nog bijzich.