Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 06-09-2007

Toezicht parkeerverbod op marktterrein geĂŻntensiveerd

SOEST De politie gaat het toezicht op het parkeerverbod dat geldt op het marktterrein aan de Smitsweg tussen woensdag 17.00 uur en donderdag 16.00 uur intensiever controleren.

Regelmatig wordt de marktmeester geconfronteerd met geparkeerde autos die de opstelling van de marktkramen letterlijk in de weg staan waardoor de markt niet goed kan worden ingericht. Om dit te voorkomen is er door de gemeente een parkeerverbod ingesteld dat geldt op de dagen en tijdstippen hiervoor aangegeven. Desondanks moet de wijkagent constateren dat eigenaren van autos zich niet houden aan de geldende verbodsborden en hun vervoermiddelen op het marktterrein parkeren.

De komende weken zal er nu intensief worden gecontroleerd en wordt er direct een bekeuring geschreven wanneer men de auto in het parkeerverbod heeft geplaatst. Indien noodzakelijk zal de politie ook overgaan tot het wegslepen van de autos waarbij de eigenaar de sleepkosten zal moeten voldoen om zijn auto terug te krijgen.

De bekeuring voor het parkeren in het parkeerverbod bedraagt 50 euro. Indien het voertuig wordt weggesleept komt daar 140 euro bovenop. Voor elk volgend etmaal dat het sleepbedrijf de auto moet stallen komt daar weer 13 euro bij waardoor een autobezitter dus al snel op 200 euro aan kosten komt.

Slachtoffer overleden na aanrijding

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Bij een ongeval met een snorfiets op 23 augustus is een 17-jarige inwoner van Bunschoten-Spakenburg overleden.

Het slachtoffer reed rond 02.45 uur met zijn snorfiets over de Gerbrandysingel, toen hij door onbekende oorzaak is gevallen. Hierbij is hij met de rechterzijde van zijn snorfiets over het wegdek gegleden, waarna hij tegen een paal tot stilstand kwam. De jongen werd met zwaar letstel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd waar hij alsnog is overleden.