Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Splashtours: unieke Rotterdamse attractie op Katendrecht

Rotterdam heeft er een nieuwe attractie bij: Splashtours. Met Splashtours ontdek je Rotterdam wel op een heel bijzondere manier, namelijk in een hypermoderne amfibiebus (een bus die zowel op land kan rijden als op het water kan varen)!

Skyline
Na een rondrit langs de mooiste plekjes van Rotterdam, komt de spectaculaire Splash in de Maas en vaart u verder langs de prachtige skyline.

Proefvaart
De rondrit over land start op de Coolsingel. De hellingbaan waar Splashtours de Maas in gaat, ligt op de kop van Katendrecht. Donderdag 30 augustus was de feestelijke eerste tour. Eerst waren er openingswoorden bij het vertrekpunt en vervolgens vertrok het gezelschap met de rondrit en rondvaart. Daar was onder andere dagelijks bestuurder van de deelgemeente Gülami Yesildal (Ontwikkeling Katendrecht) bij aanwezig.

© deelgemeente Feijenoord Geopend voor publiek
De opening werd gedaan met een prototype van de amfibiebus, die in Italië wordt gebouwd. Het is de bedoeling dat in het najaar een nieuwe amfibiebus gaat rijden met aan boord een reisleider en informatie via lcd-schermpjes voor elke stoel. Een ticket voor Splashtours kost 17,50. Voor dat bedrag beleeft u Rottterdam gedurende 75 minuten zowel ter land als in het water.

Informatie
Voor meer informatie over Splashtours kunt u surfen naar www.splashtours.nl.