Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 6 september

* STRAATROOF; GETUIGENOPROEP
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Waterweg-Noord is op zoek naar getuigen van een straatroof die in de nacht van woensdag op donderdag plaat vond. Rond half vier werd een 56-jarige inwoner uit Vlaardingen toen hij op weg was naar zijn woning op de Abel Tasmanlaan door twee mannen beroofd. Het slachtoffer had zijn auto, nabij zijn woning, geparkeerd. Op weg naar zijn woning kwam hij tot de ontdekking dat zijn sleutels nog in zijn wagen lagen. Hij liep terug en werd vervolgens door een man, die uit de bosjes sprong, vastgepakt bij zijn nek. Er ontstond een worsteling waarna een tweede verdachte zich meldde. Door de twee verdachten werd het slachtoffer vervolgens geschopt en geslagen waarna zij z'n mobiele telefoon meenamen. Hierna renden de beide verdachten weg. Het signalement van de eerste verdachte luidt: een man tussen de 17 en 19 jaar oud met een Marokkaans of Turks uiterlijk, een slungelachtig postuur en kort haar. De tweede verdachte was ongeveer even oud, eveneens van Marokkaans of Turkse afkomst. Hij had half lang haar en droeg een donker jack en broek. Mocht u getuige zijn geweest of over andere informatie beschikken die betrekking heeft op deze overval, neemt u dan contact op met telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.


* MAN NA BEDREIGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Politiepersoneel van district Noord hield woensdagavond op het Artemispad een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. De man bedreigde rond tien uur zijn vrouw en waarschuwde vervolgens zelf de politie. Toen politieagenten bij de woning arriveerden bleek hij zeer agressief in hun richting. Hij bedreigde hen met een mes waarna de politieagenten hun vuurwapen ter hand namen en hem bevolen het mes te laten vallen. De verdachte gaf zich uiteindelijk over waarna hij werd aangehouden. Tijdens de overbrenging naar het bureau bleef hij zich verzetten. De verdachte is ingesloten voor nader verhoor.


* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
ROTTERDAM - Politiemensen van district West hebben woensdagavond rond half tien een hennepkwekerij ontmanteld. Naar aanleiding van een melding aan de Nieuwe Binnenweg, waarbij de melder aangaf veel last te hebben van wateroverlast gingen de agenten ter plaatse. In het pand roken ze een hennepgeur. Hierop zijn ze de woning binnengegaan en troffen een kwekerij aan bestaande uit een aantal tonnen met bloeiende hennepplanten. De politie heeft de planten in beslag genomen en vernietigd. Er wordt nader onderzoek ingesteld naar de verantwoordelijke(n).


* VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

SPIJKENISSE - Twee jongens van 17 jaar oud en twee van 18 jaar oud, allen afkomstig uit Spijkenisse, zijn woensdagavond aangehouden nadat ze een fiets hadden vernield. Surveillerend politiepersoneel zag op de
voetgangersoversteekplaats aan de Annie Romijn-Verschoorlaan een vernielde fiets liggen. Een viertal jongelui renden weg bij het zien van de politie. Na onderzoek bleek de fiets te zijn vernield. Na een korte achtervolging konden 2 jongens worden aangehouden. De overige twee meldden zich korte tijd later aan het bureau. Alle vier zijn ingesloten voor verhoor. De ouders van de twee minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld.


* SNELHEIDSCONTROLES GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel van district De Eilanden hield, om de veiligheid te vergroten, woensdag op diverse locaties snelheidscontroles. Op de Rijksstraatweg kregen twee bestuurders een bekeuring omdat ze zich niet aan de maximumsnelheid hielden. Op de Kooilaan gingen 16 bestuurder 'op de bon'. Op de Brielsestraatweg maakten zich vier bestuurders schuldig aan het overschrijden van de maximumsnelheid. Op de Dierenriem kregen vijf bestuurders een proces-verbaal en op de Amnesty Internationallaan kregen 30 bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 88 km/uur.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
HELLEVOETSLUIS - Politiepersoneel hield woensdagmiddag en -avond een bromfietscontrole op het Bruggehoofd. Tussen half één en acht uur werden 22 bekeuringen uitgedeeld voor ondermeer het overschrijden van de constructiesnelheid, het rijden zonder helm en het rijden met een niet werkende rem.
Naast de bromfietsbestuurders werden ook diverse automobilisten bekeurd voor het niet handsfree bellen en het rijden door het rode verkeerslicht.


* POLITIE ONDERZOEKT VERKOPER VAN MESSEN
OUDDORP - De politie stelt een onderzoek in naar een onbekende man die messen aanbiedt. Het onderzoek is ingesteld naar aanleiding van een melding dat een man met een zwarte Mercedes messen aanbood op de Hazersweg voor 850 euro. De betrokkene ging hier niet mee akkoord waarop de prijs daalde naar 150 euro. Ook hier ging de melder niet mee akkoord, waarop de verkoper vertrok richting van Goedereede.
Het gaat hier om een man van ongeveer 65 jaar met grijs haar en een grijze baard. Hij spreekt gebrekkig Nederlands en rijdt in een nieuw type Mercedes. De politie adviseert om geen messen van hem te kopen.


* TAXIRIT BETALEN MET VUURWAPEN, VERDACHTE AABNGEHOUDEN

ROTTERDAM - Politieagenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij had betalingsproblemen met een taxichauffeur. De Willem Ruysstraat was zijn eindbestemming en daar betaalde hij de taxichauffeur in eerste instantie niet. Wel probeerde hij de chauffeur een laptop te verkopen. Toen de taxichauffeur dit weigerde bood hij hem als betaling voor de taxirit een vuurwapen aan. Hierop belde de taxichauffeur de politie.
Politieagenten hebben de Rotterdammer aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.


* AANHOUDING NA AGRESSIEF RIJGEDRAG
ROTTERDAM - Politieagenten hebben woensdagmiddag rond kwart over twee een jongen aangehouden. De 17-jarige bromfietser viel op doordat hij een rood licht negeerde. Hierop besloten de agenten hem aan te spreken. Toen de jonge Rotterdammer de politie zag, reed hij met hoge snelheid weg. Na een korte achtervolging waarbij hij verschillende verkeersregels overtrad kwam hij ten val bij het park langs de Twee heuvels. Hier hielden de agenten hem aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Uitgave woensdag 5 september

* MAN ERNSTIG GEWOND NA MESSTEKEN
ROTTERDAM - Op het Zwaanshals vond dinsdagmiddag rond half vijf een steekpartij plaats, waarbij een 27-jarige Rotterdammer ernstig gewond raakte. Een onenigheid in een winkel aan de Zwaanshals escaleerde en liep uit op een vechtpartij. Hierbij trok één van de betrokkenen een mes, waarmee hij het slachtoffer een aantal keren stak. De Rotterdammer werd geraakt in de halsstreek. Hij is direct overgebracht naar het Erasmus MC. De politie, recherche district Noord, stelt een onderzoek in naar de dader.