Politie Gelderland-Zuid

Nog twee aanhoudingen in onderzoek gewapende overvallen

Wijchen/Nijmegen, 06-09-2007 o De politie heeft in het onderzoek naar drie gewapende overvallen, die in mei dit jaar werden gepleegd in Wijchen, Nijmegen en Den Bosch, weer twee aanhoudingen verricht.

Een 24-jarige Utrechter is eind augustus aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de drie gewapende overvallen. De man is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Begin deze week werd een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij één van de overvallen. Hij is in verzekering gesteld. De twee worden uitvoerig verhoord.

In mei werden twee echtparen in hun woning, in Nijmegen respectievelijk Den Bosch, overvallen. Tevens vond een gewapende overval plaats op een uitzendbureau op bedrijventerrein Bijsterhuizen in Wijchen. Als gevolg van het politieonderzoek werden in juli en augustus al vier verdachten aangehouden. Het gaat om twee Nijmegenaren, van 20 en 35 jaar, en twee Amsterdammers van 17 en 19 jaar. Zij hebben over hun aandeel in de drie overvallen bekennende verklaringen afgelegd. Alle vier de verdachten zitten nog vast.

Het politieonderzoek, waarin de korpsen Gelderland-Zuid en Brabant-Noord samenwerken, wordt voortgezet.
(08)