Lulu Enterprises dient een aanklacht in tegen Hulu wegens schending van merknaam

06/09/2007 14:12



PR Newswire



RALEIGH, North Carolina, September 6 /PRNewswire/ --
Lulu Enterprises (www.lulu.com) maakte vandaag bekend dat het een klacht heeft ingediend tegen N-F Newsite LLC ("Hulu") voor schending van hun merknaam, oneerlijk en misleidende handelspraktijken en federale cyber piraterij.
In de aanklacht, in de V.S. ingediend bij de arrondissementsrechtbank in Raleigh, NC, beweert Lulu dat Hulu (www.hulu.com) door haar tegenwoordige naam en hun internet domein aankondigingen moedwillig verwarring op de markt heeft willen stichten. Hulu als naam en merk en hun bedrijf als platform voor digitale content distributie vertegenwoordigt een duidelijke inbreuk. Naast het zakenconflict over digitale video, geeft Hulu's handelsregister, gedeponeerd op 22 augustus 2007, duidelijk blijk van uiteenlopende producten en diensten, waarvan vele direct gerelateerd en zelfs identiek zijn aan de diensten die Lulu aanbiedt onder de merknaam Lulu. "Wij hebben meer dan vijf jaar en tientallen miljoenen dollars geïnvesteerd om Lulu als merknaam succesvol op te bouwen en om van de website een plaats te maken waar miljoenen kunstenaars en klanten kunnen publiceren, kopen en digitale content kunnen beheren", aldus Bob Young, CEO van Lulu. "Het is duidelijk dat we snel moeten reageren om ons intellectueel eigendom te beschermen en onszelf te verdedigen tegen deze schending, voordat het ons bedrijf ernstig schade zal berokkenen."

Lulu (www.lulu.com and www.lulu.tv) is een privé onderneming en werd in 2002 gelanceerd. Het geeft kunstenaars de kans om zowel contextuele als multimedia content in een verscheidenheid aan applicaties te publiceren. Lulu heeft bijna 1,2 miljoen geregistreerde gebruikers en wordt maandelijks door meer dan 3 miljoen verschillende mensen van over de hele wereld op zijn websites bezocht. Gebruikers van Lulu publiceren per weel momenteel meer dan vier duizend nieuwe stukken content - boeken, video, kalenders, muziek - en groeit, met bijna 15.000 nieuwe aanmeldingen per week, razendsnel. Als marktplaats heeft Lulu miljoenen dollars aan opbrengsten aan kunstenaars uitbetaald.

Website: http://www.lulu.com
http://www.lulu.tv
http://www.hulu.com

Gail Jordan, Lulu Enterprises, +1-919-723-8632, of gjordan@lulu.com