Stichting Nederland van afval naar grondstof (Nedvang)


PERSBERICHT

Gescheiden inzameling kunststof ook op HISWA 2007

6 september 2007 ­ De inzameling van plasticflessen en -flacons op de HISWA 2007 is in volle gang. De watersportbeurs geeft zo het goede voorbeeld voor de gescheiden inzameling van kunststofflesjes, óók tijdens evenementen. De HISWA organiseert de inzameling met de speciale afvalbakken in samenwerking met Nedvang en afvalmanagementbedrijf SITA. Het initiatief staat in het teken van de grootscheepse `Plastic Heroes'-campagne, die als doel heeft de aparte inzameling van kunststofflessen te bevorderen.

De speciale afvalbakken die in gebruik zijn op Seaport Marina IJmuiden, maken de intenties van de campagne zichtbaar om kunststofflessen niet alleen in gemeenten, maar ook op grote evenementen apart in te zamelen. De gescheiden inzameling van plasticflessen spaart het milieu, omdat ze een grondstof vormen voor nieuwe kunststofproducten, zoals fleecetruien, petflessen en kinderspeelgoed.

Meer informatie over de campagne staat op de site www.plastic-heroes.nl.

HISWA 2007
Tot 9 september 2007 is jachthaven Seaport Marina IJmuiden het sfeervolle decor voor de 24ste editie van de HISWA te water. Blinkende zeiljachten, luxe motorkruisers, klassieke sloepen; een recordaantal van 500 fonkelnieuwe schepen met een lengte van 7­25 meter vormt het exclusieve aanbod op de HISWA te water 2007. Een voor Europa uniek aanbod, waarmee de HISWA te water is uitgegroeid tot hét mekka voor de watersport- en bootliefhebber uit binnen- en buitenland.


---