Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 6 september 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-09-2007 o Met: gitarist, onopvallende motor voor bellers en duizend hardrijders

Fietsendief

Wormerveer, woensdag 5 september 2007, 15:06 uur.

De politie heeft een 37-jarige Zaandammer aangehouden als verdachte van diefstal. Agenten in burger zagen dat de man op de Wandelweg bij de fietsenstalling van station Wormerveer een kabelslot van een fiets wegnam. De man probeerde, toen hij werd aangesproken, er vandoor te gaan maar een agente kreeg de bagagedrager te pakken en wist hem tot stoppen te dwingen. De fiets waar de man op reed bleek dezelfde ochtend gestolen nabij de Zaanbrug. Naar de eigenaar van het kabelslot wordt nog gezocht.

Gitarist

Zaandam, woensdag 5 september 2007, 19:23 uur.

De politie heeft naar aanleiding van klachten van omwonenden een 30-jarige bewoner van de Leverkruidweg bekeurd omdat hij op zijn gitaar speelde. Agenten hoorden op de galerij van de flat duidelijk de geluiden die werden voortgebracht door de elektrische gitaar met versterker. Vooral de bassen gaven meerdere woningen verderop nog overlast. De politie heeft de mogelijkheid bij aanhoudende overlast de apparatuur in beslag te nemen.

Inbraak boxen

Zaandam, woensdag 5 september 2007, 19:45 uur.

De politie onderzoekt een inbraak op de Zuiddijk waarbij vijf boxdeuren werden opengebroken. De deuren werden met een breekvoorwerp geopend en uit één box was een zwarte mountainbike verdwenen. Uit een tweede box werd niets gestolen en of er iets weg is uit de drie andere boxen moet nog worden onderzocht. De afdeling Forensische Opsporing onderzoekt de inbraaksporen.

Inbraak keukenwinkel

Zaandam, woensdag 5 september 2007, 21:59 uur.

Naar aanleiding van een inbraak in een keukenwinkel aan de Pieter Ghijsenlaan stelt de politie een onderzoek in. Om binnen te komen was aan de zijkant van het gebouw een ruit van de garagedeur vernield en enkele tralies waren verwijderd. Binnen werden drie laptops en een pinautomaat van de balie losgeknipt en meegenomen. Forensische Opsporing stelt de gevonden sporen veilig.

Drankrijder

Purmerend, woensdag 5 september 2007, 17:53 uur

Op de Gorslaan werd woensdagmiddag een 59-jarige man uit Purmerend aangehouden omdat hij met een slok op (0,66) achter het stuur van zijn auto zat. De man kreeg een proces verbaal en een rijverbod van een uur.

Drankrijder weigert mee te werken

Koog aan de Zaan, donderdag 6 september 2007, 04:55 uur

De politie heeft donderdagochtend vroeg op de Pellekaanstraat het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Amsterdam. De automobilist verkeerde onder invloed van drank maar weigerde op het politiebureau mee te werken aan een ademanalyse. Hierop vorderden de agenten het rijbewijs in en legden de man een rijverbod op van 24 uren.

Geen gordel

Landsmeer, woensdag 5 september 2007, 14:15-16:15 uur

Op het Zuideinde werd woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden waarbij de politie 28 bestuurders heeft staande gehouden. In totaal werden 21 boetes van 75 euro werden uitgedeeld aan bestuurders die geen gordel droegen en/of kinderen zonder gordel of kinderzitje vervoerden. Ook kregen zeven automobilisten die met de telefoon aan het oor reden een boete.

49 km per uur te hard

Wormerveer, woensdag 5 september 2007, 18:30-21:15 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg
Westzaan-Westgraftdijk (N246) werd woensdagmiddag een hoogste snelheid gemeten van 149 km per uur. In totaal reden 25 van de bijna tweeduizend bestuurders te hard.

Onopvallende motor om bellers aan te pakken

Regio Zaanstreek-Waterland, donderdag 6 september 2007

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft sinds vorige week een onopvallende motor tot haar beschikking om het handheld bellen beter aan te kunnen pakken. De afgelopen twee dagen leverde de surveillances met de onopvallende tweewieler tientallen bellende bestuurders op de A10, A8 en A7 een boete van 130 euro op.

Rijdend bellen (met de telefoon in de hand) is sinds 2002 verboden, omdat telefoneren de vaardigheid van de bestuurder beperkt en de aandacht van de bestuurder afleidt. De eerste helft van dit jaar werden er in Zaanstreek-Waterland, zonder dat er zeer gericht op gecontroleerd werd, al 1860 bellers bekeurd. Landelijk worden er jaarlijks zo'n 120.000 bekeuringen uitgedeeld aan bellende automobilisten en naar schatting gebeuren er in Nederland per jaar zeshonderd ongevallen met letsel als gevolg van rijdend bellen. Uit onderzoek blijkt dat bellen tijdens het autorijden de kans op een ongeval aanzienlijk verhoogt. Wie de mobiele telefoon vasthoudt, vervijfvoudigt die kans. Handsfree bellen is iets veiliger, de kans op een aanrijding is dan 3,8 keer groter.

Het verbod geldt voor bestuurders van een motorvoertuig, bromfiets of brommobiel. Handsfree bellen is overigens ook gevaarlijk, maar wel toegestaan, evenals handheld bellen op de fiets. De hoogte van de bekeuring voor handheld bellen bedraagt 130 euro. Voor bestuurders van bromfietsen is dat 90 euro.

Ruim duizend hardrijders op de A7

Middenbeemster, donderdag 6 september, 5:00-11:30 uur

De politie heeft donderdag gedurende de hele ochtend een
snelheidscontrole gehouden op de A7.

Eén automobilist haalde een hoogste snelheid van 184 km per uur. In totaal werden 1311 voertuigen die in de richting van Purmerend reden op de foto gezet. Hieronder waren 34 vrachtwagens en auto's met aanhanger die de voor hun geldende 80 km-limiet overschreden. Eén van de bestuurders haalde 130 km per uur met zijn auto met aanhanger.

Laatst gewijzigd 06-09-2007 14:32 | © Politie Zaanstreek-Waterland |