Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/9)

TILBURG, 6 september 2007

Veelpleger in verzekering gesteld na bedreiging

TILBURG: De politie heeft vanmorgen omstreeks 10.15 uur op de Lochtstraat een 49-jarige Tilburgse veelpleger aangehouden. Hij mocht vanmorgen van het personeel het dienstencentrum Traverse aan de Gasthuisring niet binnen komen vanwege eerdere problemen die hij daar gisteravond veroorzaakt had. Hij bedreigde vervolgens een beveiligingsmedewerker en twee andere personeelsleden met geweld. Hij toonde hen daarbij een van diefstal afkomstige cirkelzaag. De verdachte is conform afspraken met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

TILBURG: De politie heeft gisteravond omstreeks 22.15 uur in de wijk Oerle een 45-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van huiselijk geweld. De man zou zijn 41-jarige vriendin in de woning hebben mishandeld. Het slachtoffer verklaart dat zij en haar vriend gisteravond in de woning een verjaardagsfeest vierden. Haar vriend dronk veel alcohol. Zij kregen in de woonkamer een meningsverschil waarna hij haar enkele keren met zijn rechter gebalde vuist in het gezicht sloeg. De vrouw verklaarde naar de buren gevlucht te zijn. Daar werd de politie gebeld. De verdachte werd in de woning aangehouden. Hij is door een hulpofficier van justitie in verzekering gesteld.

TILBURG: Vandaag wordt aan de rechter-commissaris een 43-jarige Tilburger voorgeleid die op zaterdag 25 augustus jl. in haar woning zijn 38-jarige vriendin had mishandeld. Hij had haar tijdens een ruzie met gebalde vuist in het gezicht geslagen. Ook had hij een mok tegen haar hoofd gegooid. Ze moest aan haar hoofdverwonding behandeld worden in het ziekenhuis. Daar werd de wond gehecht. Het slachtoffer deed aangifte. De verdachte werd dinsdagmorgen in zijn woning met toestemming van de officier van justitie aangehouden. Ook hij werd in verzekering gesteld.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen. Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Winkeldievegges aangehouden

TILBURG: Een 46-jarige Tilburgse is gisteren in een grote supermarkt aan de Jan Heijnstraat betrapt op winkeldiefstal. De vrouw reed met haar scootmobiel de winkel binnen. Een bewaker zag dat ze een plant op haar wagen zette, die te koop is net buiten de winkel, terwijl gebruikelijk is dat klanten eerst de boodschappen doen en dan naar de kiosk gaan. De beveiliger besloot de vrouw in de gaten te houden. Hij zag dat ze diverse goederen zoals een foto-album, een deodorant, een sweater en kattenvoer in haar wagentje zette. Ook pakte ze een trui waar ze op ging zitten. Deze goederen werden door de vrouw niet afgerekend. De totale waarde was 53 euro. Ze werd aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze heeft een boete van 220 euro gekregen.

TILBURG: Gisteren is in een supermarkt op het Korvelplein een 41-jarige vrouw betrapt op winkeldiefstal. Ze had levensmiddelen weggenomen met een waarde van 21 euro. Ze had deze zaken onder de winkelwagen gedaan en daar haar tas overheen gelegd. Ze had de spullen niet ter betaling aangeboden. Ze werd overgedragen aan de politie. De verdachte verklaarde dat zij met haar uitkering niet rond kon komen. Ze heeft een winkelverbod van een jaar gekregen. Ze moet op 1 november verschijnen voor de officier van justitie voor een TOM-zitting (Taakstraf Openbaar Ministerie).

Politie onderzoekt poging tot beroving

TILBURG: Een 20-jarige Tilburgse is gistermiddag omstreeks 14.10 uur op het Lourdesplein het slachtoffer geworden van een beroving. De dader wist echt niets buit te maken.

De vrouw reed het parkeerterrein van de supermarkt op. Ze reed rustig over een drempel heen. Uit de bosschages kwam op dat moment een lange negroïde man, leeftijd circa 25 jaar tevoorschijn die haar linkerportier open rukte. Hij schreeuwde dat hij geld moest hebben. Hij pakte de geschrokken vrouw bij haar linkerarm en sloeg haar in het gezicht. Hij probeerde over haar hen te kruipen om een tas te pakken die op de voor de bijrijderstoel lag. De bestuurster gaf in paniek gas en reed verder het parkeerterrein op. De verdachte wist snel uit de auto te kruipen. Ze parkeerde haar auto en rende een winkel binnen, waar de politie werd gebeld. Het slachtoffer liep enkele krassen op haar linkerarm en wang op. De politie heeft een uitgebreide aangifte opgenomen en stelt een nader onderzoek in.

Auteur: Willem van Hooijdonk