Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda donderdag 6 september

BREDA, 6 september 2007

Winkeldievegge aangehouden

ETTEN-LEUR: Een 49-jarige inwoonster van Etten-Leur is woensdagmorgen kort na 09.00 uur aangehouden wegens winkeldiefstal. In een supermarkt aan het Van Bergenplein wilde de vrouw krentenbollen en diverse flesjes drinken meenemen zonder te betalen. Personeel doorzag haar plannen en belde de politie. De dievegge is na verhoor heengezonden; haar wordt een transactie aangeboden.

Bredanaar mishandelt zijn hoogbejaarde oma

BREDA: De politie heeft woensdagmorgen rond 10.30 uur een 35-jarige man uit Breda aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn hoogbejaarde oma bij wie hij inwoont in een woning in de wijk Heuvel. De man zou haar dinsdag een fikse duw hebben gegeven waardoor de vrouw op de grond viel en een zere heup aan het incident overhield. De Bredanaar zorgt door zijn verslaving aan alcohol en drugs al langer voor problemen. De politie zoekt samen met andere instanties naar een oplossing voor de overlast die de man veroorzaakt. Huiselijk geweld is een belangrijk aandachtsveld van politie en justitie. Ook als er geen aangifte wordt gedaan, kan de politie overgaan tot aanhoudingen en het starten van een zaak.

Aanhouding na ruzie over spelende kinderen

BAVEL: Een 63-jarige inwoner van Bavel is woensdagavond rond 21.30 uur aangehouden wegens mishandeling en bedreiging van een 43-jarige buurtbewoner. De verdachte zou bij het slachtoffer aan de deur gekomen zijn in de Guda van Rennenbergstraat om verhaal te halen naar aanleiding van een conflict over spelende kinderen. Daarbij liep het slachtoffer een bloedneus op. De 63-jarige man verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij is ingesloten op het bureau.

Twee dronken automobilisten aangehouden

BREDA: De politie heeft donderdagmorgen kort voor 02.30 uur twee automobilisten aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen twee autos wegrijden vanaf een parkeerterrein aan de Viandenlaan. De eerste auto werd bestuurd door een 62-jarige Bredanaar. Een koplamp van de auto werkte niet en vervolgens werd de bestuurder staande gehouden. Hij rook naar alcohol en mocht op het bureau blazen. Daaruit kwam een score van 615 ug/l. Normaal gesproken wordt vanaf 570 ug/l het rijbewijs ingevorderd. De Bredanaar beschikte echter niet over een geldig rijbewijs; dat was al zes jaar geleden ingevorderd wegens dronken rijden. De bestuurder van de andere auto, een 51-jarige automobilist uit Ulvenhout, stopte ook en kwam zijn vriend bijstaan, maar rook zelf ook stevig naar alcohol. Vervolgens mocht ook hij blazen. Hij blies vervolgens 610 ug/l, waardoor hij direct zijn rijbewijs kon inleveren. Tegen beide mannen wordt proces-verbaal opgemaakt; na verhoor zijn ze heengezonden.

Twee jongens aangehouden wegens auto-inbraak

BREDA: Twee jongens uit Breda van 15 en 17 jaar zijn donderdagmorgen rond 03.00 uur aangehouden op de Groene Dijk. Ze worden verdacht van een inbraak in een bestelauto die stond geparkeerd aan de Joris Nempestraat. Een getuige zag twee verdachte personen bij de auto en belde de politie. Hij kon een goed signalement van de verdachten doorgeven. Bij fouillering bleek de 17-jarige jongen een radiofrontje en twee zakjes met vermoedelijk harddrugs bij zich te hebben. Zijn kompaan had een autosleutel op zak. Beide jongens zijn ingesloten op het bureau; de politie onderzoekt de zaak. Het tweetal zou ook verantwoordelijk zijn voor een poging in te breken in een andere bestelwagen die ook op de Joris Nempestraat stond.

Auteur: Andre van den Hul