Politie Gelderland-Midden

Proces-verbaal voor Eerbeker na negeren verkeersregelaar
Publicatiedatum: 6-9-2007 15:20:45

DUIVEN - De Duivense politie maakt proces-verbaal op tegen een 24-jarige automobilist uit Eerbeek onder meer wegens het negeren van de aanwijzingen van een verkeersregelaar. De verkeersregelaar, een 37-jarige vrouw uit Arnhem, had opzij moeten springen om niet door de Eerbeker te worden aangereden.

Het incident deed zich voor tijdens een processieoptocht, vorige week woensdag op de kruising van de Vergertlaan met de Visserlaan in Duiven. De Arnhemse regelde daar het verkeer en gaf de Eerbeker een stopteken omdat de optocht de kruising over wilde steken. De Eerbeker zou dat stopteken genegeerd hebben en reed door. De man kon kort na het voorval over zijn rijgedrag door de politie worden aangesproken. Volgens zijn lezing vond hij het niet nodig om te stoppen en had de vrouw niet opzij hoeven te springen.

Niet getolereerd
Vorige week zondag pakte de Duivense politie ook al een achttienjarige Duivense automobilist op die zou zijn ingereden op een verkeersregelaar. De verkeersregelaar, een 33-jarige Arnhemmer, was daarbij op de motorkap terecht gekomen en lichtgewond geraakt. De Duivenaar moest dat naast een proces-verbaal bekopen met het inleveren van zijn rijbewijs. De politie laat weten dit soort zaken hoog op te nemen: het negeren van aanwijzingen van verkeersregelaars, dan wel het gebruiken of dreigen met geweld wordt niet getolereerd. Overtreders krijgen zonder pardon proces-verbaal.
(07-132934)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Jongen (16) opgepakt na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 6-9-2007 15:18:00

ZEVENAAR - Het bedreigen van zijn achttien jarige zus en het dreigen het huis in brand te steken. Van die zaken wordt een zestienjarige Zevenaarder verdacht. De jongen werd daarvoor woensdagavond door de politie in zijn woonplaats opgepakt. De moeder van de jongen waarschuwde rond zeven uur de politie nadat er ruzie in huis was geweest. De jongen bleek inmiddels vertrokken. Nadat de moeder haar relaas had gedaan gingen agenten naar de knaap op zoek en troffen hem in de omgeving van zijn ouderlijk huis aan. De jongen is in verzekering gesteld. De aanleiding tot de ruzie zou het gebruik van de computer zijn.
(07-136501)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Busje over de kop, inzittenden ongedeerd

Publicatiedatum: 6-9-2007 15:17:30

HETEREN - Op de A50 bij Heteren is woensdagochtend vroeg een busje over de kop geslagen. Beide inzittenden, de 27-jarige bestuurder uit Gemert en zijn 23-jarige bijrijder uit Handel, waren ongedeerd gebleven. De twee waren rond zes uur op weg toen de Gemertse bestuurder plotseling moest remmen voor een afremmende bestuurder voor hem. Hierdoor raakte de wagen van de Gemertenaar in een slip, botste tegen de vangrail en schoot weer naar rechts waar hij een lantaarnpaal omver reed. Het busje sloeg vervolgens over de kop en kwam naast de weg tot stilstand. Volgens de politie was er geen drank in het spel. (07-136073)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---