Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 6 september

BERGEN OP ZOOM, 6 september 2007

Winkeldievegges aangehouden

ROOSENDAAL: De politie heeft woensdagmiddag kort na 12.00 uur een 60-jarige inwoonster van Wouw aangehouden. Ze wordt verdacht van diverse winkeldiefstallen in een supermarkt aan de Van Beethovenlaan. Vanaf half juni nam de vrouw regelmatig vlees mee zonder te betalen. Op camerabeelden was alles te zien en de supermarkteigenaar confronteerde de vrouw woensdag daarmee. Zij gaf de diefstallen toe en betaalde de schade van circa 50 euro. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

ROOSENDAAl: Een 37-jarige vrouw uit Halderberge is woensdagmiddag kort voor 13.00 uur aangehouden bij een supermarkt aan de President Kennedylaan. Ze had diverse etenswaren (koeken en chocola) in haar tas die ze niet wilde betalen. Personeel had haar door. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij controle op het bureau bleek ze nog een vonnis van elf dagen cel te hebben openstaan. Daarvoor werd ze opnieuw aangehouden.

Drie mannen aangehouden na brandstofdiefstal

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmorgen rond 03.30 uur drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof uit een vrachtwagen. Het drietal, Polen van 23, 24 en 25 jaar, werd in hun auto aangehouden op de Oude Ettensebaan. Bij een controle troffen agenten zes grote jerrycans met diesel aan in de achterbak. Volgens de mannen zouden zij de brandstof hebben gekocht van een buitenlandse vrachtwagenchauffeur op de Protonweg. Toen de agenten daar samen met de mannen naar toe reed, bleek er geen vrachtwagen te staan. Het drietal werd daarop aangehouden en is ingesloten op het politiebureau.

Twee Fransen aangehouden in gestolen auto

BERGEN OP ZOOM: Rond 15.30 uur woensdagmiddag zijn op de Denemarkenstraat twee mannen aangehouden. De twee Fransen van 21 en 22 jaar uit St. Andre en Lille werden op de Noordplaats aangetroffen in een gestolen auto. Dat bleek een exclusieve Volkswagen Phaeton te zijn die eind augustus in Frankrijk werd gestolen. Het tweetal is in verzekering gesteld; de politie onderzoekt de zaak.

Drie Fransen aangehouden met circa tien kilo hennep

ROOSENDAAL: De politie heeft donderdagmorgen drie Fransen van 22, 23 en 24 jaar aangehouden wegens bezit van softdrugs. Agenten zagen rond 08.30 uur dat twee van de mannen een pand aan de Molenstraat binnengingen, even later weer buitenkwamen en in de auto stapten. Op de Antwerpseweg werd hun auto langs de kant gezet en daarin werd circa 10 kilo hennep aangetroffen. Het drietal is in verzekering gesteld.

Politie maakt goede start met projectweek Zichtbaar

PUTTE: Het politieteam Woensdrecht is deze week in Putte onder leiding van wijkagent Paul Jacobs weer gestart met het project Zichtbaar. Hierbij wordt een week lang extra aandacht besteed aan het dorp teneinde het te doen opbloeien.

Uitgangspunt van het project is dat in een week overheidsorganisaties hun krachten bundelen en extra werken aan veiligheid en leefbaarheid. Uiteraard is er altijd aandacht voor overtredingen, maar door een week de aandacht te richten op het dorp en samen te werken wordt het dorp in één keer schoongeveegd. De maatregelen zijn erop gericht om het dorp te doen opbloeien en mensen te bewegen zich aan de regels te houden.

Er is gedurende de week op een aantal feiten gecontroleerd. Hieronder vallen o.a. parkeeroverlast, controle hangjongeren en het controleren van de naleving van regels m.b.t. wapenvergunningen. Ook werd in samenwerking met de gemeente Woensdrecht gecontroleerd bij asbestwerkzaamheden. De benodigde vergunningen bleken aanwezig en de regels werden nageleefd.

Ook werd gedurende de afgelopen dagen meerdere malen gecontroleerd op de naleving van verkeersregels in de Antwerpsestraat. Hierbij werden 14 bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, 15 voor het niet dragen van de autogordel, 3 voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs, 2 voor het niet hebben van een geldige APK-keuring en 1 voor het niet handsfree bellen.

De controle zal de rest van de week doorgaan.

Auteur: Andre van den Hul